Parasport Danmark logo hvid.png

Frivillig IFORM: Glad helt ned i maven

Tine Rasmussen fra Parasport Frederiksberg er stolt over at gøre en forskel for andre. Og at de gør en forskel for hende.

Tine Rasmussen har et særligt forhold til FrameRunner Andrea Overgaard. Hvert år er de til RaceRunners Camp og Cup sammen. Foto: Kristian Bang Larsen
Tine Rasmussen har et særligt forhold til FrameRunner Andrea Overgaard. Hvert år er de til RaceRunners Camp og Cup sammen. Foto: Kristian Bang Larsen

Tekst: Jørn Erik Simonsen  

Hvorfor er du frivillig? 
Jeg brænder for at være med til at give andre mennesker gode oplevelser og bidrage til, at de har en meningsfyldt hverdag. Jeg har selv dyrket sport en stor del af mit liv, og den betydning det har haft for mig og de oplevelser jeg har fået ved at være en del af en klub, er noget jeg ønsker for alle at opleve.  

Jeg er vokset op med en far som har været engageret i frivilligt arbejde omkring mennesker med bl.a. sen-hjerneskade og en mor der arbejder på plejehjem. Fra jeg var helt lille, har jeg derfor mødt mennesker med mange forskellige typer udfordringer. Det tror jeg har været med til at gøre mig nysgerrig på mennesker og jeg var allerede dengang, hvis jeg selv skal sige det, ret god til at danne relationer og at møde mennesker i øjenhøjde.  

Hvad er din største oplevelse? 
Jeg har igennem klubben mødt nogle mennesker, jeg sætter utrolig stor pris på, og der er mange oplevelser og minder, jeg ofte husker tilbage på. Men jeg tror faktisk at noget af det største, er en relation til en ganske særlig pige. I dag, syv år senere, ses vi stadig og hygger. Og i det omfang jeg har mulighed for det ved siden af mit job som fysioterapeut, er jeg hendes hjælper. Her i sommeren 2022 var jeg f.eks. med hende på Frame Runners Camp på Frederiksberg for 5. gang. Jeg glæder mig allerede til næste år! 

Frame Runners Camp & Cup er i øvrigt en helt særlig oplevelse. Der er så meget glæde, når vi samles med mennesker fra store dele af verden. Det sker ofte at jeg bliver rørt i løbet af ugen, fordi det bare er det fedeste at se de her mennesker, der lever et liv med handicap, som giver alverdens udfordringer, udfolde sig og have det sjovt uden at de mærker de begrænsninger, som kan fylde i hverdagen. Det gør mig glad helt ned i maven bare at tænke på. 

Hvad er du mest stolt over?  
Det er svært, men noget af det første jeg tænker på, er stolthed over de relationer jeg har opbygget. Jeg ved ikke om det giver mening, men jeg føler stor glæde ved, at jeg gør det JEG kan, for at gøre en forskel for andre. Samtidig er det en FED win-win situation, for de gør også en forskel for mig. Dét gør mig stolt.  

Tine Rasmussen  

  • 33 år 
  • Fysioterapeut og kandidat i folkesundhedsvidenskab.  
  • Frivillig i Parasport Frederiksberg siden 2014. Har været FrameRunning-træner og aktivitetsansvarlig og er nu bestyrelsesmedlem.