Parasport Danmark logo hvid.png

Siden sidst

Korte nyheder fra parasportens verden

Rosenmeier overrækker medalje til Kronprinsen

Normalt er det H.K.H Kronprins Frederik, der hænger medaljer om halsen på de danske atleter, men den 6. juni var rollerne byttet rundt.

Ved Royal Run i Aalborg kunne bordtennisstjernen Peter Rosenmeier på vegne af barndomsklubben Parasport Aalborg, der fejrede 50-års jubilæum på dagen, tage imod Kronprinsen i målområdet.

 

 

Vind DM i medlemsboost og 25.000 kroner

Ligger din forening inde med ideen, der kan få flere børn og unge med handicap eller særlige behov i gang med at dyrke idræt? Så er det nu, at I skal melde jer til DM i medlemsboost og være med i konkurrencen om 25.000 kr.

DM i medlemsboost (tidligere DM i rekruttering) er en konkurrence blandt klubber, der gør en særlig indsats for at få flere børn og unge med handicap til at dyrke idræt.

Det kan være at oprette nye hold, udvikle på eksisterende tilbud for målgruppen eller noget helt tredje og endnu mere spændende.

Konkurrencen løber fra den 1. oktober 2022 til den 1. juni 2023, og I kan allerede nu ansøge om at deltage. Ansøgningsfristen er den 1. oktober. Blandt ansøgerne vælges op til 10 idrætsforeninger til at deltage.

Deltagerne vil i løbet af konkurrenceperioden få tilbudt støtte i form af:

  • Kursus i rekruttering, inklusion og træning af mennesker med handicap
  • Sparring med tilknyttet idrætskonsulent
  • Promovering af indsats på sociale medier
  • Træningsbesøg
  • Promoveringskit

Læs mere om krav og tilmelding på www.parasport.dk under menupunktet Aktiviteter. 

 

 

Nyt studiecenter i Parasport Danmark

Parasport Danmark har etableret et studiecenter med historiske og aktuelle parasportsfaglige materialer.

I centeret, som er placeret i Parasport Danmarks kontorlokaler, kan man finde avisudklip fra 1970’erne til 1990’erne, billeder fra begivenheder fra Parasport Danmarks 50-årige historie, film om parasport og en mængde bøger om emner med relation til handicap og parasport. Der er computer, video- og dvd-afspiller til rådighed.

Så leder du efter noget bestemt inden for disse områder, så er der god sandsynlighed for, at du kan finde det i studiecenteret.

Man kan sidde i studiecenteret og læse/se materialerne, og man kan også låne dem med hjem. Man kan ikke ringe og bede nogen om at finde noget frem. Et besøg i studiecenteret må altså ske inden for Parasport Danmarks almindelige kontortid.

 

 

25 år med framerunning camp & cup

I alt 113 atleter fra 14 lande var i juli samlet på Frederiksberg Stadion til CPISRA International Frame Running Camp & Cup. 23 af deltagerne var fra Danmark, mens Kinesiske Taipei og Tyskland deltog for første gang.

Den traditionsrige camp bød på træning, klassifikation, teknisk assistance, trænerkursus og erfaringsudveksling landene imellem.

Campen kunne i år fejre 25-års jubilæum, og det blev fejret med en højtidelig indmarch, festlig underholdning og taler ved Frame Runnerens opfindere Mansoor Siddiqi og Connie Hansen samt bestyrelsesformand for Elsass Fonden, Nick Elsass.

Campen blev afsluttet med stævnet CPISRA International Frame Running Cup, hvor verdens bedste Frame Running-atleter i senior- og ungdoms-rækkerne dystede i distancer fra 40 m til 5000 m. Det blev her til seks danske guldmedaljer.

Bag FrameRunners Cup & Camp står Parasport Frederiksberg, CPISRA (Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association) og Parasport Danmark.

Se opslag og billeder fra Frame Running Camp & Cup på www.facebook.com/FrameRunning

 

 

DGI og Parasport Danmark styrker kursus-samarbejde

Der er hjælp og vejledning at hente for klubber, der gerne vil blive endnu bedre til at tage imod mennesker med handicap og særlige behov. På baggrund af flere positive tilbagemeldinger og gode erfaringer i Nordjylland er DGI og Parasport Danmark nu gået sammen om at udbyde idrætskurser til frivillige instruktører, trænere og ledere i foreninger over hele landet.

FOTO: ERNST VAN NORDE
FOTO: ERNST VAN NORDE

Det fælles kursusudbud sikrer, at klubber i DGI og Parasport Danmark kan henvende sig ét sted og få alle de relevante oplysninger. Et team af undervisere fra begge idrætsorganisationer vil sammen give trænere, instruktører og frivillige en forståelse for, viden om og praktiske idéer til, hvordan de kan planlægge, organisere og tilpasse forskellige idrætsaktiviteter til mennesker med handicap eller særlige behov.

Kurset kan både bestilles af foreninger og af kommuner, der gerne vil styrke det lokale foreningslivs forudsætninger for at rumme og tiltrække mennesker med handicap og særlige behov. Mere information om mulighederne findes på parasport.dk/aktiviteter/kurser

 

 

JYSK aktivitetspulje udlodder nye støttemidler

Interessen for JYSK Aktivitetspulje har endnu engang været overvældende. Puljen udlodder 5 x 5.000 kr. hvert kvartal til klubber, der er medlem af Parasport Danmark. Klubberne kan søge om støtte til bl.a. aktiviteter og rekvisitter.

Der er i maj udvalgt fem beløbsmodtagere blandt 56 ansøgere:

  • Klub Liv og Motion
  • Sport-Genoptræning – Glad Motion
  • Midt-Vest El-Hockey
  • MG & BK, Fodbold
  • Parasport Frederiksberg

Kommende ansøgningsfrister er 1. november 2022 og 1. februar 2023.

Læs mere om JYSK Aktivitetspulje på www.parasport.dk under menupunktet Klubber.

 

 

Nye klubber og tilbud

Børnefodbold i Hillerød

FIF Hillerød har startet fodboldholdet Cool Kids for børn og unge mellem 7 og 14 år med fysiske handicap. Kontakt Martin Popek Petersen på tlf.  20 30 54 57.
www.fif-hillerod.dk/fif-nyheder/cool-kids

 

Bordtennis i Allerød

Allerød Bordtennisklub tilbyder bordtennis for mennesker med fysiske handicap. Kontakt formand Troels Balmer Christensen på -email troels@balmer.dk eller tlf. 22 99 74 11.
www.abtk.dk

 

Bordtennis på Frederiksberg

Frederiksberg Bordtennisklub tilbyder bordtennis for børn og unge med fysiske handicap. Kontakt Morten Krydsfeldt på e-mail mkri@dkma.dk eller tlf. 20 15 55 78.
www.frederiksbergbordtennis.dk

 

Gymnastik på Frederiksberg

Gymnastikforeningen Hermes tilbyder gymnastik for piger med autisme og psykisk sårbarhed. Kontakt Line Larsen på tlf. 28 88 80 42 eller info@hermesgf.dk.
www.hermesgf.dk

 

Ridning i Solrød

Solrød Rideklub tilbyder ridning for børn og unge med diagnoser og særlige behov. Kontakt Helle Antvorskov på e-mail helleantvorskov@gmail.com eller tlf. 20 44 41 23.

Ridning i Lejre

Midtsjællands Rideklub tilbyder ridning og ridefysioterapi for alle med handicap. Kontakt formand Linda Christiansen på e-mail lrj@msrklub.dk eller tlf. 40 30 59 89.
www.msrklub.dk

 

Badminton på Falster 

Stubbekøbing Badmintonklub tilbyder badminton for alle med handicap. Kontakt Amalie Sofie Svensson på tlf. 20 96 78 07 eller e-mail amalie.svensson99@gmail.com.
https://stbk.dk

 

Svømning og livredning i Maribo

Lolland Falster Livredderklub tilbyder livredning og parasvømning og alle med et handicap. Kontakt Anja Kobbernagel på lflivredderklub@gmail.com eller tlf. 28 90 17 68.
lfl.mento.club

 

Svømning i Bogense

Bogense Svømmeklub tilbyder svømning for børn og unge med autisme. Kontakt formand Lone Nedergaard på e-mail lone-nedergaard@hotmail.com, eller tlf. 40 88 35 35.
www.bogensesvoemmeklub.dk

 

Golf i Fredericia

Fredericia Golf Club tilbyder golf gfor menensker med bevægelseshandicap og synshandicap. Kontakt daglig leder Martin Libak på e-mail ml@fredericiagolfclub.dk eller tlf. 27 89 53 36.
www.fredericiagolfclub.dk

Dart i Vejle

Dartklubben Royal tilbyder dark for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Bjarke Wittus Gade på tlf. 53 30 08 86 eller e-mail bjarkegade@gmail.com.

 

Ridning i Esbjerg

Kongeå Rideklub tilbyder ridning for menensker med fysiske handicap og udviklingshandicap. Kontakt Lene Havgaard på tlf. 20 18 62 68 eller e-mail lene.havgaard@icloud.com.
kongeaa-rideklub.dk

 

Ridning i Varde

Varde Sports rideklub tilbyder pararidning for alle. Kontakt formand Jørgen Tvorup på jorgentvorup@outlook.dk, eller tlf. 61 12 97 33.

 

Ridning i Horsens

Horsens Sportridehandicap tilbyder rigning for fysisk handicappede, synshandicappede og døve/hørehæmmede. Skriv til info@horsenssportsrideklub.dk.
www.horsenssportsrideklub.dk

 

Håndbold i Skanderborg

Skanderborg Håndbold har oprettet et hold for voksne med udviklingshandicap. Kontakt Jakob Krogh på tlf. 51 44 91 37 eller e-mail Jakob.krogh@skanderborg.dk.
www.skanderborghaandbold.dk

Svømning i Aarhus

IK Skovbakken Svømning tilbyder svømning for mennesker med fysiske handicap. Kontakt Noelia Fullana Paulmann på e-mail skovbakkensvmning@gmail.com eller tlf. 31 26 40 70.
svoemning.skovbakken.dk

 

Svømning i Aarhus

Lystrup Svømning tilbyder svømning for børn med handicap og særlige behov. Kontakt Camilla Jørgensen, på e-mail cj@lystrupsvoemning.dk eller tlf. 26 70 97 03.
www.lystrupsvoemning.dk

 

Svømning i Aarhus

Hjortshøj Egå Idrætsforening (HEI) inkluderer unge med fysiske handicap på klubbens svømmehold. Kontakt Jan Rønnow på e-mail jr@hvac.nu eller tlf. 42 13 43 10.
www.hei.swim.dk

 

Ridning i Viborg

Viborg Rideklub tilbyder ridning for børn og unge med fysiske handicap. Kontakt Lone Svenstrup på e-mail lone@viborgrideklub.dk eller tlf. 40 18 77 96.
viborgrideklub.dk

 

Ridning i Aalborg

Rideklubben Stald Torpegaard tilbyder dressur og spring for mennesker med fysiske handicap. Kontakt Lotte Fredberg Larsen på tlf. 62 46 25 87 eller e-mail fredberg255@gmail.com.