Parasport Danmark logo hvid.png

Succesfuld kommuneindsats bliver landsdækkende

Siden 2018 har projektet ”Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet” arbejdet for at få flere mennesker med handicap eller psykiske vanskeligheder ind i de danske idrætsforeninger. Succesen har været så stor, at samarbejdet nu forlænges i tre år og udbredes til hele Danmark.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Mennesker med psykiske vanskeligheder eller handicap kan have stor glæde af fællesskabet, livskvaliteten og motionen i idrætsforeninger – men de finder sjældent derned af sig selv. Hvis man fx har social angst, kan det være uoverskueligt at gå ned i den lokale fodboldklub selv, eller hvis man sidder i kørestol, så kan det måske være svært at finde et hold, der passer.

Parasport Danmark, DGI og Dansk Arbejder Idrætsforbund udvider og forlænger samarbejdet om Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet, hvor målet er at få kommuner til at prioritere idræt for mennesker med handicap eller psykiske vanskeligheder, og at få idrætsforeninger til at rumme målgrupperne.

– Kommunerne og foreningerne har taget rigtig godt imod vores indsats, og med de begrænsede ressourcer vi har haft til det her projekt, så er det alligevel allerede blevet en succes. Mange kommunale forvaltninger har fået idrætten på dagsordenen, og derfor skal vi selvfølgelig også fortsætte arbejdet, siger formand i Parasport Danmark John Petersson.

Nu i hele landet
I den første projektperiode er det lykkedes at få 12 jyske kommuner og 43 idrætsforeninger involveret i samarbejdet, men med den nye aftale bliver indsatsen landsdækkende.

– Samarbejdet i Bevæg dig for livet sparker døre ind til kommuner, som pludselig får øjnene op for alle gevinsterne ved idrætsforeninger – og netop den opgave er ellers en af de største udfordringer i hverdagen som forbund. Når vi går ud i fællesskab, så står vi stærkere – og det er hele filosofien i Bevæg dig for livet, siger forbundsformand i DAI, Peer Huniche.

Fra venstre: Formand for Parasport Danmark, John Petersson, formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen, og formand for DAI, Peer Huniche, underskriver samarbejdsaftale om Bevæg dig for Livet – Parasport og Idræt for Sindet. 21. december 2021
Fra venstre: Formand for Parasport Danmark, John Petersson, formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen, og formand for DAI, Peer Huniche, underskriver samarbejdsaftale om Bevæg dig for Livet – Parasport og Idræt for Sindet. 21. december 2021

Resultater 2018-2021

12 kommuner har lavet aftaler

43 forløb eller tilbud med foreningsinvolvering – 545 deltagere

29 events og arrangementer – 1304 deltagere

25 kurser/netværksmøder/workshops – 431 deltagere

Ca. 44 foreninger har været involveret