Parasport Danmark logo hvid.png

Siden sidst

Jubilæumsjul

Sidste år havde Parasport Danmark 50 års-jubilæum, og det fejrede mange parasportsklubber i julemåneden med støtte fra forbundets jubilæumspulje på 100.000 kroner. Trods corona-restriktioner blev det til en række festlige og fornøjelige arrangementer omkring efterårssæsonafslutningen.

 

    • Gørding Knights El-hockey inviterede bestyrelsen i klubbens floorball-afdeling til at prøve kræfter med det hurtige spil – med efterfølgende pizza og hygge.
    • Selveste julemanden kom forbi til Svømmeklubben HASAs juleafslutning for børn og unge, der fik maverne fyldt med både risalamande og godter.
    • Corona betød, at sæsonafslutningen for Special Olympics-håndboldholdet i HF Mors måtte aflyses, men i stedet fik alle 37 spillere en håndbold i julegave.
    • Odense Wheelers El-hockey fejrede sæsonafslutningen og Parasport Danmarks jubilæum med fællesspisning, flag og festlig træning.
    • Små 100 af Bowlingklubben Trippels medlemmer tog deltog i en storstilet jubilæumsdag, hvor der både var bowling, kulørte velkomstdrinks og lækker mad på menuen. Dertil kom trylleshow og livemusik.


PIRATVÆRTER FOR INTENS FLOORBALL-TURNERING 

”Pas på hinanden og husk afstand, håndsprit og omtanke.”
Sådan lød de sidste instrukser, inden ti hold i december 2021 tørnede sammen i Sportscenter Herning, hvor den lokale floorballklub, Herning Pirates, var arrangører sammen med Special Olympics Floorball.

Der var rækker for 3 mod 3 og 4 mod 4, og særligt finalekampen i 4 mod 4-rækken blev en medrivende affære, hvor hjemmeholdet Herning Pirates måtte i straffeslagsafgørelse, før de kunne slå sjællænderne fra Lavuk/Vanløse.

Alle resultater kan findes på www.parasport-floorball.dk


100 SPILLERE TIL JULEBOLD PÅ HEDEN

Omkring 100 spillere fra 11 klubber deltog lørdag den 4. december i den første udgave af ”Julebold på heden” i Herning – et indendørsstævne for spillere med udviklingshandicap og særlige behov.

Duften af pebernødder blandede sig med opmuntrende tilråb i Sportscenter Herning, hvor der blev tacklet igennem og kæmpet for både mål og ære i de fem rækker. 

Stævnet var i lighed med stævnet ”Sommerbold på heden” arrangeret af Hammerum IF Specialfodbold. For træner Carsten Sjørvad var det en fornøjelse at se, hvordan der blev hygget og spillet bold.

– Stemningen var helt suveræn hele vejen igennem. Der blev julehygget med julemusik og nissehuer, og da det var et julestævne, blev der løbende delt små gaver ud til deltagerne for flotte tekniske detaljer og god fight.


Få kickstartet et aktivt liv

Parasport Danmark afholder hvert år en sportslejr for 18-20 personer på Club La Santa. Projektet har titlen ”Den Gode Oplevelse i fællesskab med andre” og skal give personer, der ikke er idrætsaktive men udfordrede af deres bevægelseshandicap, mulighed for gode oplevelser i et fællesskab med andre – både før, under og efter sportslejren.

Så hvis du har brug for et skub og støtte til at få en vedvarende idrætsaktiv hverdag, stærke sociale relationer og mentale værktøjer, så er det nu – og senest 1. april – du skal ansøge på http://sportslejr.parasport.dk

Selve turen til Club La Santa på Lanzarote foregår i dagene 4.-11. november. Projektet er støttet med midler fra Bevica Fonden, Bevica Legater og Vanførefonden.


TUNE IF ER ÅRETS IDRÆTSFORENING

De 4.700 medlemmer i Tune IF har glæde af alt fra badminton og basket til lektiehjælp og gåture med rollatoren. I parasport-regi har klubben Special Olympics-fodbold på programmet og har for egne midler har opført et handicapvenligt byggeri.

Nu er klubben med det enorme engagement i lokalmiljøet og hjertet på rette sted er netop blevet den første vinder af DIF og Danske Spils pris som Årets Idrætsforening.

– Vi er utrolig glade for prisen. Det er ikke bare Tune IF, men hele Tune by, som vinder i dag. I en by med 5.200 indbyggere har vi 4.700 medlemskaber, så alle i byen har bakket os op og krydset fingre for os. Vi lever i et samfund, som bliver mere og mere egoistisk, og hvor ’jeg’ ofte kommer før ’vi’. Vi har et motto, som lyder: ’Tune IF tager ansvar’, og det prøver vi at leve op til ved at levere et fællesskab til Tune,” siger Pauli Jørgensen, der er formand for Tune IF.

Kåringen skete til DR’s Sport 2021-show, hvor Tune IF modtog prisen foran de to øvrige nominerede; Thy Cablepark og Hillerød Fodbold.


MINDEORD OM BRIAN NIELSEN

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Parasport Danmark, skriver mindeord over den tidligere paralympiske guldvinder i bordtennis, Brian Nielsen, der gik bort den 11. februar:

”Alle tiders Brian” er her ikke mere. Brian, der klubmæssigt havde hjemme i I.H. Aalborg, var flagskibet i parabordtennis op gennem 1990’erne. Guldet ved de Paralympiske Lege i Atlanta i 1996 var et af mange sportslige højdepunkter – måske det største.

Jeg havde selv fornøjelsen af at overvære flere af Brians kampe i Atlanta, hvor han viste, at han besad evnen til at spille sig bedre i løbet af en turnering – og slutte som den suverænt bedste i sin klasse, klasse 6, med en sikker sejr over svenske Mattias Karlsson i to sæt med 21-11 og 21-14. En overbevisende finalesejr – Yes!, som Brian selv udbrød, da sejren var hjemme.

”Alle tiders Brian” satte altid baren højt og gik efter guld – og ikke mindst i kampene mod en af hans værste konkurrenter, tyske Rainer Schmidt. Brian spillede med hele hallen, viste glæde ved vundne points, dels for at fortælle modstanderen, hvem der bestemmer, og for at udstråle, at jeg bare er tændt.

Da karrieren gik på hæld, husker jeg også Brian som generøs og støttende i forhold til den nye generation af bordtennisspillere med bl.a. Peter Rosenmeier i spidsen.

Brian var ude for en ulykke den 25. januar og har siden ligget i respirator, indtil han døde den 11. februar uden at være kommet til live. Brian blev 55 år gammel.

Æret være Brians minde.


Nye klubber & tilbud

Atletik i Hvidovre
Hvidovre Atletik tilbyder atletik for mennesker med fysiske handicap. Foregår integreret med den almindelige atletiktræning. Kontakt sportschef Michael Bruun Jepsen på e-mail sportschef@hvidovre-atletik.dk eller tlf. 27 29 25 19.
www.hvidovre-atletik.dk

 

Ridning i Vallensbæk
Vallensbæk rideklub tilbyder ridning for alle med et handicap. Kontakt Henrik Jørgensen på e-mail henrik@x24.dk eller tlf. 22 16 09 84.
www.vallensbaekrideklub.dk

 

Ridning i Roskilde
Grønagergård Sportsrideklub tilbyder ridning for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Pernille Skov Pasler på e-mail ggs.klub@gmail.com eller tlf. 20 93 43 13.

Ridning i Slagelse
Noagaard Rideklub tilbyder ridning for alle. Kontakt Janette Christensen Carlsson, på e-mail gunnerv@gunnerv.dk eller tlf. 20 93 30 04.
www.noarideklub.dk

 

Ridning i Ringsted
Ringsted Sports Rideklub tilbyder ridning for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Heidi Hartung på e-mail hehaha1@hotmail.com eller tlf. 21 72 05 31
www.rsr4.dk

 

Svømning på Falster
Svømmeklubben Syd tilbyder svømning for børn med bevægelseshandicap. Kontakt formand Christina Østergård på e-mail formand@svommeklubbensyd.dk eller tlf. 42 68 87 98.
www.sydswim.dk

Kørestolsdans i Aarhus
Aarhus Sportsdanserforening tilbyder kørestolsdans i samarbejde med Beat Fabrikken. Kontakt Henrik Larsen på e-mail henrik@aarhusdans.dk eller tlf. 21 40 63 90.
www.aarhusdans.dk
www.stokkebroedans.dk

 

Ridning i Aarhus
Aarhus Rideklub tilbyder ridning for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Anne-Katrine Ladefoged på e-mail akladefoged@live.dk eller tlf. 40 48 81 10.
www.aarhus-rideklub.dk

 

Ridning i hele Danmark
Dansk Varmblod Rideklub tilbyder ridning for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Inge Madsesn på noerrelund@post.tele.dk eller tlf. 40 27 00 58
www.varmblod.dk