Parasport Danmark logo hvid.png

HOVEDSPONSORERNE FORLÆNGER: MED HELE VEJEN TIL PARIS

JYSK, Pressalit og Elsass Fonden har alle forlænget deres hovedsponsorat med Parasport Danmark til 2024.

HOVEDSPONSORERNE FORLÆNGER: MED HELE VEJEN TIL PARIS

Af Kristian Bang Larsen og Ane Rønn Johansson

Når parasportens atleter i de kommende år forsvarer de danske farver på landsholdstjeneste, bliver det fortsat med logoerne fra JYSK, Pressalit og Elsass Fonden på træningstøjet.

Over årets første måneder nåede Parasport Danmark til enighed med hovedsponsorerne JYSK, Pressalit og Elsass Fonden om aftaler, der løber til og med 2024, hvor de Paralympiske Lege afholdes i Paris.

Det er Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup naturligvis rigtig tilfreds med:
– Vi er meget glade for, at JYSK, Pressalit og Elsass Fonden har ønsket at fortsætte engagementet i parasporten og støtte Parasport Danmarks arbejde med at sikre, at alle mennesker med et handicap eller et særligt behov kan tage del i foreningsidrætten. Partnerskabet rækker mange år tilbage, og alle tre hovedsponsorer har bidraget markant til udviklingen og profileringen af parasporten i Danmark. Jeg ser frem til at fortsætte og videreudvikle det gode samarbejde frem mod de Paralympiske Lege i Paris 2024.

Denne gang er der i JYSK-sponsoratet indført to nye initiativer: Der oprettes som en del af sponsoratet en aktivitetspulje, som parasportens klubber kan søge, samt et nyt ”Bring dedication”-legat på 200.000 kroner årligt, som uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten, der udviser en særlig dedikation.

– ’Bring dedication, meet possibilities’ er en nøglesætning i JYSK, fordi vi tror på, at der skal være muligheder for dem, der kan og vil. Det ønsker vi at gøre til en del af sponsoratet af Parasport Danmark, og derfor er vi i JYSK rigtig glade for, at vi er blevet enige om en model, som giver et ekstra tilskud til nogle af de atleter, som dag efter dag arbejder benhårdt på at forbedre sig, siger Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør i JYSK.


Det siger hovedsponsorerne

Nick Elsass, bestyrelsesformand i Elsass fonden 

– Det er en kæmpe ære og et stort privilegium at støtte de dygtige
og dedikerede parasportsatleter.
At vi kan medvirke til at give dem lidt bedre mulighed for at forberede
sig og udvikle sig i de kommende tre år – det er vi utrolig glade og stolte over.
Derfor er det også helt naturligt for os at fortsætte hele vejen til Paris.

 

 

 

Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør i JYSK

– I JYSK har vi altid været stolte over
at støtte de danske para-atleter og være medvirkende til,
at dansk parasport har opnået så mange store internationale resultater.
Derfor er vi også glade for, at vi nu kan forøge og forlænge sponsoratet.

 

 


Dan Boyter, direktør for Pressalit

– Vores rejse med Parasport Danmark startede helt tilbage i 1998
og har lige siden været et værdimæssigt og udviklende forløb,
der passer perfekt til Pressalits værdigrundlag.
Paris 2024 er den næste milepæl i vores samarbejde,
og jeg er sikker, at vi, når vi når så langt,
har rykket os endnu mere med udviklingen af parasporten.

 

Tre stærke hovedsponsorer

Parasport Danmark fik sin første hovedsponsor i 1989, da JYSK-grundlægger Lars Larsen hørte, at de danske para-atleter manglede kapital til for alvor at udløse potentialet efter et succesfuldt PL i Seoul (Sydkorea) i 1988. Lars Larsen tog derfor kontakt til Dansk Handicap Idræts-Forbund, som det hed på daværende tidspunkt, og tilbød et sponsorat.

I 2003 fik JYSK følge af Pressalit, der bl.a. er producent af badeværelsesudstyr og køkkenløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne. I forbindelse med Pressalit-sponsoratet er der oprettet aktiviteter som eliteakademiet Pressalit Sports Academy og den årlige uddeling af Pressalits Keep Living-pris til Årets Para-atlet.

Forbundets nyeste hovedsponsor, Elsass Fonden, kom til i 2016. Elsass Fonden er en privat fond, der arbejder for bedre vilkår for mennesker med cerebral parese (spastisk lammelse) – bl.a. via idræt og bevægelse. Foden var bl.a. med til at støtte Experimentariums olympiske og paralympiske univers ”Lad legene begynde” i 2021.