Parasport Danmark logo hvid.png

Fighter og ambassadør

I september 2021 vandt taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing guld ved de Paralympiske Lege. I januar i år kunne hun så også sætte Kulturministerens Parasportspris 2021 på trofæhylden.

FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER

Tekst: Kristian Bang Larsen

Kulturministerens Parasportspris hylder de, der har gjort ekstraordinær indsats for dansk parasport, og det har parataekwondo-kæmper Lisa Kjær Gjessing, der både som atlet og menneske har været en flot ambassadør for parasporten.

Hun ligger suverænt nummer et i sin klasse på verdensranglisten, og ved sommerens PL i Tokyo føjede hun en guldmedalje til sit i forvejen flotte CV, der indbefatter fire verdensmesterskaber og fem europamesterskaber.

Derfor fik hun ved DR's Sport 2021-show den 21. januar den store pris af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, fra hvem det lød:  

– Lisa Kjær Gjessing er en fighter ud over det sædvanlige og en fantastisk ambassadør for parasporten. Jeg er utroligt imponeret over den dedikation, Lisa har til sin sport, og hvordan hun inspirerer os andre med sin historie og livsindstilling. Hun er ligesom de andre nominerede en rollemodel både på og uden for banen, og så er hun i særklasse i parataekwondo. Lisa er den helt rette vinder af årets Parasportspris.

Prismodtageren selv var naturligvis stolt over hæderen:

–  Det betyder rigtig meget for mig. Jeg har været nomineret til prisen to gange før og har derfor på nært hold fulgt med i, hvilke personligheder der har modtaget prisen tidligere. Jeg er derfor utrolig stolt over at være kommet i det selskab. I sig selv er det en stor anerkendelse for min og mit holds præstation for især guldet i Tokyo, men jeg er glad for, at der også blev lagt vægt på, at vi har præsteret i mange år, siger Lisa Kjær Gjessing.

Også dobbelt paralympisk guldvinder i dressur var Tobias Thorning Jørgensen og Specialsport.dk nomineret til prisen

OM PRISEN
Kulturministerens Parasportspris er en hyldest til en ildsjæl, en para-atlet, en organisation eller andre, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk parasport. Med hæderen følger 100.000 kr.

FLOTTE NOMINERINGER
Ved DR's Sport 2021-show blev der uddelt mange priser, og traditionen tro var der atleter og andre med relation til parasporten blandt de nominerede. 

  • De to paralympiske guldvindere Tobias Thorning Jørgensen (dressur) og Lisa Kjær Gjessing (taekwondo), var begge nomineret til både Årets Sportsnavn og B.T. Guld.
  • Para-længdespringer Bjørk Nørremark var blandt de tre nominerede til BESTSELLERs Olympiske Håb.
  • Tune IF, der er medlem af Parasport Danmark og blandt andet har et fodboldhold for spillere med udviklingshandicap, vandt prisen som Årets Idrætsforening – læs mere i Siden sidst (link til det)