Parasport Danmark logo hvid.png

Sjov, sammenhold og scoringer

500 specialskoleelever havde en fantastisk dag til Special Olympics Skolefodboldturnering i september.

Sjov, sammenhold og scoringer

”Ind over, William!”

Scoringerne blev fejret i stor stil, og både jubelråb, opmuntringer og ærgrelser over en brændt chance fløj gennem luften, da 200 specialskoleelever den 22. september dystede på Brøndbys baner til Special Olympics Skolefodboldturnering.

I alt deltog 20 hold fra 17 forskellige skoler på Sjælland, og efter mange måneder med coronarestriktioner var det tydeligt at se glæden hos spillere og lærere, der nød både kampene, sammenholdet, goodiebags og alt hvad der ellers hører et fodboldstævne til.  

– Det er fedt, at der ikke er mere corona, og det giver en noget luft, så man ikke bare sidder inde i et varmt klasselokale, lød det fra William Kjærsgaard Johansen fra Baltorpskolen i Ballerup.

Gør en kæmpe forskel

Skolefodboldturneringen på Sjælland var blevet til i et samarbejde mellem DBU Sjælland, Brøndbyernes IF og Parasport Danmark. For formand for Brøndbyernes IF, Christian Barrett, er det naturligt for klubben at engagere sig i turneringen:

– Vi har nu i fem år haft et hold i klubben for spillere med særlige behov, og vi kan jo se, at det gør en kæmpe forskel for de børn, at de kan gå til fodbold. Det er en kæmpe glæde hver eneste dag at se, hvor meget det betyder, når vi laver nogle særlige rammer, så de kan være med.

Styrker sammenholdet

En uge senere blev den vestlige udgave af skolefodboldturneringen så afholdt på Søholt Idrætsanlæg i Silkeborg. Her deltog omkring 300 elever fordelt på 28 hold fra 20 jyske og fynske skoler.

– Det har været superfedt at være med i dag. Det har været med til at styrke det sammenhold, vi har på holdet. Der har også været udfordringer undervejs, fordi vi også har fået modstand, men så fik vi snakket rigtig godt sammen på banen og løst det, fortalte 18-årige Hans Peter Hvidberg Christensen og 16-årige Rasmus Verner Larsen fra Idrætsefterskolen Ulbølle.

De går begge til fodbold i fritiden og går samtidig på idrætsefterskole, så de var ikke i tvivl om, hvad der havde været det allerbedste:

– Det sjoveste i dag har helt klart været at spille en masse fodboldkampe. Det giver en masse energi og gejst at spille fodbold og en masse gode oplevelser og motion.

Skolefodboldturneringen i Silkeborg blev afviklet i et samarbejde mellem DBU Jylland, Silkeborg Efterskole og Parasport Danmark. Det var tyvende gang turneringen blev afviklet.

Hans Peter Hvidberg Christensen og Rasmus Verner Larsen fra Idrætsefterskolen Ulbølle.
Hans Peter Hvidberg Christensen og Rasmus Verner Larsen fra Idrætsefterskolen Ulbølle.