Parasport Danmark logo hvid.png

Ny klub: Bandit-basket for alle i Horsens

I Horsens nye kørestolsbasketballklub Rolling Bandits er der plads til alle. På trods af klubbens endnu korte levetid, har der været stor opbakning til projektet – også fra den lokale eliteklub.

Ny klub: Bandit-basket for alle i Horsens

Onsdag den 27. oktober rullede Horsens Rolling Bandits for første gang på banen i VIA Hallen til træning. Bag navnet gemmer sig Horsens nye kørestolsbasketballklub. Klubben er startet med et ønske om at give en overset gruppe i området nye muligheder for at være aktive.

- Der var ikke rigtig nogle sportstilbud til kørestolsbrugere i Horsens Kommune, hvor man kunne komme ud og være aktiv. Horsens er jo en basketball-by, hvor der er meget godt basketball på både bredde- og eliteplan, derfor var det meget nærliggende at kaste sig ud i at starte en kørestolsbasketballklub, fortæller klubbens formand Kenneth Kammergaard Mortensen.

Plads til alle

I klubben er kerneværdierne fællesskab, glæde, respekt, hjælpsomhed og udvikling. Noget der skinner igennem i målet om at skabe de bedste rammer for medlemmerne, uanset de individuelle træningsambitioner. 

- Horsens Rolling Bandits er et sted, hvor der skal være plads til alle. Både dem der gerne vil gå hele vejen til landsholdet, men også dem som har lyst til at komme og få rørt sig, så klubben favner bredt, siger klubbens formand.

- I vores træning laver vi øvelser, som kan laves på alle niveauer og når vi spiller mod hinanden, sørger vi for, at alle er med. Når der er kamptræning, vil alle gerne vinde og der bliver kæmpet for det, og det er sådan jeg synes det skal være, fortæller Kenneth Kammersgaard om klubbens ugentlige træning.

Lokal opbakning og liga-opvisning

Horsens Rolling Bandits har mødt stor opbakning omkring det nye tilbud, hvor der til klubbens første træning mødte 16 spillere op.

- Det er kommet helt bag på os. Vi troede, at hvis vi var virkelig heldige, ville der komme otte måske ti spillere, så det har vært fantastisk med den store opbakning til de første træningsgange. Vi har tydeligt kunne mærke, at folk her i området har savnet et tilbud som det her, fortæller formanden. 

Det er ikke kun spillerne der har bakket op om klubben, også Horsens elitebasketballhold HIC har støttet op.  

- Den store opbakning fra HIC gør, at vi kan udveksle erfaringer og de kan hjælpe os i gang både på det praktiske og det sportslige plan. De vil gerne hjælpe med at udbrede tilbuddet, og vi har planer om, at vi skal spille en opvisningskamp i halvlegen under en ligakamp en dag, siger Kenneth Kammersgaard.

Vil du vide mere?
Facebook: @HorsensRB
Kontakt: HorsensRB@outlook.dk, telefon 31 31 36 30