Ambitiøs plan skal løfte paradressuren

Med Paradressurens Dag og to velbesøgte åbne træningssamlinger, er den nye sportsplan for dansk paradressur kommet godt fra land.

38 nye ryttere dukkede op, da der blev afholdt åbne træningssamlinger på Vilhelmsborg og Slangerupgård.

Dansk paradressur har i mange år leveret imponerende internationale resultater, og listen over danske ryttere, der har taget paralympiske medaljer, er lang. Senest vandt Tobias Thorning Jørgensen to guldmedaljer ved PL i Tokyo.

Men det kan blive endnu bedre, mener man i dansk pararidning, og derfor har man her i efteråret lanceret en ny sportsplan med et tretrins-talentsystem. Det skal styrke både bredden og toppen i konkurrenceridningen og sikre, at endnu flere ryttere fremover får mulighed for at udvikle sig og ride med på eliteniveau.

Øverste trin i systemet er bruttolandsholdstruppen, det mellemste en observationstrup, og nederst en talenttrup for nye ekvipager med udviklingspotentiale. Alle ryttere følges tæt og har mulighed for løbende sparring og rådgivning hos landstræner Astrid Gemal og holdleder Anette Bruun Jensen.

- Den nye sportsplan sikrer, at vi gør de bedste endnu bedre, mens vi samtidig udvikler flere ryttere til at kunne begå sig på topniveau. Vi tror på, at den gør os i stand til i højere grad at møde rytterne det rigtige sted i deres individuelle udvikling, siger elitekonsulent Jonas Schmidt Christensen, der har været med til at udvikle planen sammen med Astrid Gemal, Anette Bruun Jensen og rideudvalget.

38 nye ryttere

Tiltaget blev skudt i gang med to åbne træningssamlinger i september og oktober på Vilhelmsborg og Slangerupgård. Her viste den store interesse for paradressur sig, da hele 38 nye ryttere meldte sig til og fik mulighed for at ride foran landstræneren og få svar på de spørgsmål, de måtte have om paradressur.

- Der var stor interesse for samlingerne, og deltagerne var en god blanding af helt unge ryttere, der er godt på vej med deres ridning, ryttere med nye og unge heste, samt nye ryttere, der skal med ud at starte deres første internationale stævne næste år, fortalte holdleder Anette Bruun.

Paradressurens dag

I november blev der så afholdt Paradressurens Dag i Vejle for både nye og erfarne ryttere. Her blev de 60 deltagere præsenteret for viden om fysisk træning, sportspsykologi, stævneforberedelse og meget andet.

I alt skal 30 pararyttere, nye såvel som gamle, indplaceres i programmet i 2022 og blive en del af det spændende og udviklende paradressurmiljø. I 2022 går det løs med træningssamlinger for alle tre trin og hjemmebesøg for ryttere på øverste trin.

Landsholdsrytter Katrine Kristensen med et af de unge talenter der mødte op til åben træningssamling.