Parasport Danmark logo hvid.png

Leder: Flere medaljer i horisonten

Leder: Flere medaljer i horisonten

Fem medaljer, heraf tre af guld, bragte de danske para-atleter med hjem fra Tokyo. Det resultat er godkendt.

At vi ikke vinder så mange medaljer som tidligere, er der mange årsager til, bl.a. færre klasser, færre medaljesæt og en øget international konkurrence.

Alligevel sidder vi med en følelse af, at vi har et potentiale til at kunne gøre det bedre, og lige nu er vi et sted, hvor der er grundlag for både glæde og optimisme. I flere idrætter har vi nu et godt fundament i forhold til at rekruttere, scoute og talentudvikle. Fede udviklingsmiljøer med ildsjæle og dygtige trænere – og en mere målrettet rekrutteringsindsats omkring den enkelte idræt, ofte i samarbejde med almenidrætten.

39 heste, ryttere og egne trænere er tilmeldt en rekrutterings- og talentdag i henholdsvis Aarhus og Slangerup ultimo september og primo oktober måned, hvor der er mulighed for at vise sig frem for landstræner Astrid Gemal og få svar på spørgsmål om klassifikation, cups for nye ryttere m.m.

Talentprojektet ”Team Rising Stars” i bordtennis, atletik og svømning buldrer frem efter genåbningen af samfundet. Særligt bordtennisholdet i Brøndby med 20 spillere samt svømmeholdet i KVIK Kastrup med alle 20 pladser fyldt op har fået en flot tilgang af nye børn og unge, der alle får muligheden for at dygtiggøre sig i et miljø, som alle arbejder på skal være ”i verdensklasse”. Der er rum for mange flere tilbud, og vi er på jagt efter at ”teame op” med klubber i hele landet, som kan og vil have Rising Stars-hold – lige nu er Horsens Svømmeklub den seneste i folden.

Hvis man som ung para-atlet oplever en god, inspirerende og udviklende træning hver uge, så er chancen for, at man bliver ved, også større. Og hvis vi kan fastholde børnene, så kan vi udvikle dem, uanset om det er at lære dem at svømme, dyrke atletik eller spille bordtennis. På ugentlig basis er der nu omkring 80-90 børn, der via Rising Stars-tilbuddene modtager en kvalificeret træning, hvor udviklingen af den enkelte atlet er i højsædet.

EPYG – et internationalt ungdomsstævne i regi af den Europæiske Paralympiske Komité – er på tapetet til sommer 2022, og hvis vi har atleter, der er klar til det, så kunne det være spændende at lave et Rising Stars-hold på tværs af idrætterne, der repræsenterede Danmark. Drømme er vigtige for udviklingen, og har vi børn og unge, der går og drømmer om at blive den næste store svømmer, framerunner eller bordtennisspiller, så kunne en sådan turnering være med til at skubbe udviklingen yderligere fremad.

Udviklingspotentialet i parasporten er spændende, og sammen med ildsjæle, dygtige trænere, specialforbund, Team Danmark og DIF er vi i gang med en udvikling, som på sigt kan være med til at øge antallet af danske deltagere ved PL og muligheden for flere medaljer.