Parasport Danmark logo hvid.png

Tæt på: Line Munk Madsen

Paradressurrytteren om sushi, atletik og at føle sig privilegeret.

Tæt på: Line Munk Madsen

Vejen til verdensklasse kræver,…
”… at man er ambitiøs, har viljestyrke og gåpåmod.”

 

Min største oplevelse på banen var,…
”… da jeg blev nr. 3 til VM i 2018. Jeg skulle ride om bronze, men jeg var den sidste, der skulle på banen, så jeg følte mig presset. Men da jeg kom ind på banen, gik det hele op i en højere enhed – det var en virkelig fed fornemmelse. Nu havde jeg trænet og kæmpet så længe, så det var en forløsning og en lykkerus, der ramte mig. For jeg gjorde det sgu.”

 

Jeg føler mig privilegeret, når…
"... det gør jeg faktisk hele tiden. Jeg har en fantastisk hest og nogle skønne mennesker omkring mig, der hjælper mig. Jeg har blandt andet min far, han er med mig hver dag og ude og se mig ride, og så hjælper han med alt. Carina gør hesten klar til mig og rider den ind til mig.  Og min træner Jens støtter mig og er der, når jeg har brug for ham. Jeg kunne ikke være eliteatlet uden dem.”

 

Hvis jeg ikke dyrkede paradressur, så var jeg…
”…. atletikudøver. Hvis jeg var rask og selv kunne vælge. Inden jeg blev syg, da jeg var 18 år, kunne jeg godt lide atletik og at presse mig selv og min krop. Men jeg fik muskelsvind, da jeg blev 18 år. Det er medfødt, men kom først i udbrud mange år senere. Ellers vil jeg være sygeplejerske, da jeg gerne vil være et sted, hvor man kan gøre en forskel.”


PL i Tokyo er…
”… en drøm. Men jeg mangler at kvalificere min hest, som jeg forhåbentlig når at gøre her i foråret.”

 

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…
”…. købe et sommerhus sydpå, for det er jo pivkoldt her i Danmark, undtagen tre dage om året.”

 

Corona er…
”… noget lort, og nu skal vi stå sammen det sidste stykke tid og få det væk. Corona har desværre betydet, at jeg ikke har fået kvalificeret mig endnu og generelt har misset en lang række stævner på grund af aflysninger.  Så jeg skal da lige børste støvet af de lidt rustne skuldre.”

 

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…
”… ingen rå fisk, tak. Jeg er nemlig ikke til sushi, overhovedet.”


Lær PL-atleterne at kende!

Læs det fulde interview på www.paralympiskelege.dk. Her kan du også komme tæt på svømmeren Amalie Vinther, taekwondokæmperen Lisa Gjessing, triatleten Sebastian Engwald og flere andre paralympiske atleter.