Parasport Danmark logo hvid.png

Siden sidst

Korte nyheder fra parasportens verden.

Siden sidst

FREDERIKSHAVN BLIVER SPECIAL OLYMPICS-VÆRT I 2024

Special Olympics Idrætsfestival for mennesker med udviklingshandicap bliver i 2024 afviklet i Frederikshavn i samarbejde med Parasport Danmark. Byen var udpeget som værtsby i 2020, men coronapandemien spændte ben for idrætsfestivalen, som måtte aflyses.

– Vi er jublende glade for, at Frederikshavn bliver værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2024. Vi ser frem til at levere et værtskab i verdensklasse for mindst 1.000 idrætsudøvere, trænere og hjælpere fra hele Norden. Og jeg kan love, at det bliver sport med et smil, hvor vi sætter alt ind på at give alle deltagere tre festlige dage og en oplevelse for livet, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Den næste udgave af Special Olympics Idrætsfestival afvikles i Kolding i maj 2022, hvor Frederikshavn forventer at stille et stort og slagkraftigt hold i bl.a. håndbold og fodbold.SPECIAL OLYMPICS-SKOLEFODBOLD ER TILBAGE

Den 20. udgave af Parasport Danmarks landsdækkende éndagsturnering for specialskoleelever i alderen 13-18 år løber af stablen i Brøndby den 22. september og i Silkeborg den 29. september 2021.

I år er DBU Sjælland og DBU Jylland med på holdet, og Brøndbyernes IF og Silkeborg er værter, når der fløjtes op til kæmpe Special Olympics-fodboldfest med spændende kampe, højt humør og fede præmier.

Der vil i år være en særlig fanzone, hvor det er muligt at prøve forskellige fodboldaktiviteter, få taget holdfoto og møde maskotten.

Tilmelding sker via Parasport Danmarks hjemmeside, under menupunktet Aktiviteter. Tilmeldingsfrist er den 27. august.FÅ 25.000 KR. TIL CP-IDRÆTSAKTIVTETER

I takt med vaccinernes udrulning og den gradvise samfundsgenåbning har Elsass Fonden valgt at øremærke 1 mio. kr. til initiativer, der fremmer enhver form for socialt samvær for mennesker med cerebral parese (CP) i alle aldre. Det kan bl.a. være idrætsaktiviteter.

Beløbet er afsat i en særlig pulje, som kan ansøges efter ’først til mølle’-princippet. Bevillingen sker på baggrund af følgende kriterier:

  • Aktiviteten skal inkludere mennesker med cerebral parese
  • Aktiviteten skal være af social karakter (dvs. inkludere flere end én person)
  • Aktiviteten skal afvikles i 2021
  • Ansøgningen må max udgøre et beløb på 25.000 kr. pr. projekt

Man søger gennem fondens hjemmeside www.elsassfonden.dk, under menupunktet ”Søg støtte”. Deadline for ansøgninger er 31. oktober.Vejle Kajakklub.
Vejle Kajakklub.

Nye klubber & tilbud

Skøjteløb i Hvidovre
Hvidovre Skøjte Klub tilbyder skøjteløb for personer med udviklingshandicap.
Kontakt Dennis Bavnhøj på info@hvidovre-skojteklub.dk eller 
www.hvidovre-skojteklub.dk

Skøjteløb i Frederikshavn
Skøjte og Sports Forening Nord i Frederikshavn tilbyder skøjteløb for børn og unge med handicap.
Kontakt Rebekka Holm på formand@sosnord.dk eller tlf. 28 29 48 24
www.sosnord.dk

Golf i Herning
Trehøje Golfklub tilbyder golf for mennesker med handicap.
Kontakt Maibrit Juhl på mail@trehoje-golf.dk eller tlf. 30 31 54 89.
www.trehoje-golf.dk

Kajak i Vejle
Vejle Kajakklub har startet et nyt hold for unge med autisme.
Kontakt Torben Ebbesen på torbenebbesen7@gmail.com eller tlf. 24 96 70 50.
www.vejlekajakklub.dk