Parasport Danmark logo hvid.png

Ny klub: Athletikklubben Holstebro

Hos Athletikklubben Holstebro er der kommet nye medlemmer til. Efter at udendørsidrætten igen har fået lov til at åbne, har klubben budt en ny atletikdisciplin velkommen på stadion – RaceRunning.

Ny klub: Athletikklubben Holstebro

Onsdag den 5. maj kunne Athletikklubben Holstebro (AKH) byde en helt ny gruppe medlemmer velkommen på stadion. Klubben, der ikke tidligere har haft nogle parasportstilbud, har nu åbnet op for et RaceRunning-hold. Håbet er, at det nye tilbud kan få børn, unge og voksne med et fysisk handicap til at blive en del af klubben.

– Idéen har været undervejs i flere år. Jeg har flere gange set RaceRunnere og tænkt, at vi burde udnytte vores stadion og løbebaner i Holstebro til det. Det var derfor helt oplagt, at vores jævne baner skulle bruges til RaceRunning, siger klubbens formand Poul Mejls Jensen.

Nye ansigter i klubben

Det nye RaceRunning-hold skal være med til at gøre AKH til en åben klub, hvor alle kan komme og dyrke atletik – uanset handicap. Poul Mejls Jensen fortæller:

– Med det nye tiltag udvider vi klubbens mangfoldighed. Det er sundt for alle at få nogle nuancer med ved, at personer med og uden et handicap træner samme tid og sted. Ligeledes ønsker vi at skabe endnu mere liv i klubben og på stadion.

Ud over de nye RaceRunnere har holdet også tiltrukket flere nye ansigter på stadion. Da klubben satte sig for at realisere idéen om at tilbyde para-atletik, besluttede de sig samtidig for at finde nye trænere til holdet. Dem fandt de gennem et samarbejde med VIA University College i Holstebros fysio- og ergoterapeutuddannelser.

 – Nu har vi fem studerende som nye trænere i klubben, og det er godt at have nye kræfter med en masse lyst og gå-på-mod, fortæller klubbens formand.

Mere parasport i fremtiden

Klubben er blevet mødt med stor opbakning omkring det nye tiltag, og blandt andre har Elsass Fonden givet en donation, så AKH kunne købe RaceRunning-stole.

Efter en start med fart over feltet i maj måned, kan AKH nu kigge videre ud mod fremtidige ambitioner for para-atletikken i klubben.

Vores nye para-atletiktiltag med RaceRunning er kun det første store skridt. Hvis der er opbakning til det, kunne det være fantastisk at udvide vores tilbud til andre discipliner i para-atletik i fremtiden, fortæller Poul Mejls Jensen.

 

Vil du vide mere?

Facebook: @AtletikHolstebro
Hjemmeside: www.akholstebro.dk/para
Kontakt: formand@akholstebro.dk