Parasport Danmark logo hvid.png

Tæt på: Sebastian Frederiksen

Kørestolsrugby-spiller Sebastian Frederiksen om pilates, optimering af vaner under corona og drømmen om de Paralympiske Lege.

Tæt på: Sebastian Frederiksen

At spille kørestolsrugby i verdensklasse er…
”…en sjov og udfordrende sport. Det er for mig en livsstil. Jeg har spillet kørestolsrugby, siden jeg var 15 år, og har rejst verden rundt med det bedste mennesker. Kørestolsrugby har opdraget mig, og givet mig sunde værdier i livet.”

Min største oplevelse på banen var…
”… EM-semifinalen mod Frankrig i 2019. Da vi vandt, var der over tusinde mennesker, der heppede på os fra tribunerne, det var en vild følelse. For det var også her, at vi kvalificerede os til de Paralympiske Lege. Det var selvfølgelig en fed oplevelse personligt, men at gøre det sammen med holdet, det var næsten det bedste.”

PL i Tokyo er…
”…en drøm og en oplevelse for livet. Det er ikke fordi, jeg har begrænset eller skruet ned for træningen på grund af corona. Den tanke tænker jeg slet ikke. Nu træner jeg, og gør alt hvad jeg kan, så må det briste eller bære. De Paralympiske Lege er meget en fælles drøm for vores hold, og jeg er da enormt stolt af at have nået det mål, at vi er kvalificeret til PL.”

Danmark er…
”…Mit land, mit folk, min hjemby. Jeg rejser enormt meget, og derfor er føles det ekstra rart, når vi lander de Københavns Lufthavn. Det er også her min familie og venner er.”

I vidste ikke om mig, at jeg…
”…dyrker pilates. Jeg har gået til det i halvandet år, og det giver en enorm ro og kontrol over de små muskler. Jeg startede efter Mark fra landsholdet fortalte mig, at han gik til pilates ved Den Kongelige Ballet, der har lavet et samarbejde med militærofre og Parasport Danmark. Jeg vil da indrømme, at jeg i starten gjorde lidt grin med Mark, da han fortalte om det, men det trak jeg hurtigt tilbage, da jegs selv begyndte. Jeg får en kontrol over min krop, som de færreste har. Det er de dovne muskler, der bliver vakt til live."

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, vil jeg…
”… fortsætte med det, jeg gør nu. Det vil sikkert lyder enormt kedeligt for mange. Men jeg er virkelig i de perfekte rammer lige nu. Men altså … det vil da altid være dejligt med nyt gear til at finjustere og optimere vores udstyr på holdet.”

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være,…
”…hvor er buffeten. Det tænker jeg, er noget af det vigtigste. Det går jo ikke, at jeg ikke ved, hvor maden er.”

Lær PL-atleterne at kende!

Læs det fulde interview på www.paralympiskelege.dk. Her kan du også komme tæt på svømmeren Amalie Vinther, taekwondokæmperen Lisa Gjessing, triatleten Sebastian Engwald og flere andre paralympiske atleter.