Parasport Danmark logo hvid.png

Ny Klub: dans og bevægelsesglæde i Aarhus

Hos foreningen Bevægelsesglæde i Aarhus er der plads til alle på tværs af alder og handicap. Her er fokus på dans og bevægelse i trygge og faste rammer.

Ny Klub: dans og bevægelsesglæde i Aarhus

Siden Lotte Leerbeck Dahlbom tilbage i 2018 annoncerede sit første dansehold for børn med et udviklingshandicap på Facebook, er det kun gået fremad. Hun oplevede stor efterspørgsel, og i dag kører Bevægelsesglæde på sin tredje sæson med hold for både børn og voksne.

– Jeg har tidligere arbejdet på en danseskole, hvor jeg havde et enkelt hold for børn med særlige behov, men jeg kunne se, at holdet ikke kørte helt på børnenes præmisser. Det gav mig lyst til at starte mit eget, især da jeg kunne se, at der ikke eksisterede  et lignende tilbud i området, fortæller Lotte Leerbeck Dahlbom, der ud over at være initiativtager også er foreningens leder .

Plads til alle

Hos Bevægelsesglæde er der stort fokus på at skabe et fællesskab, hvor alle kan være med, og derfor er der flere instruktører og færre elever på holdene.  

– Vi har højst 10 elever på børneholdene og 12 på vores voksenhold, og så er der stort fokus på struktur. Vi kører de samme programmer i lang tid ad gangen, så alle ender med at føle sig trygge. Når der er ændringer, er der altid nogle som sidder med på sidelinjen og ser det an de første par gange, og det er der plads til. At have en fast struktur er med til at give eleverne en ro, fortæller Lotte om foreningens store fokus på faste rammer og nærvær.

Fri dans og fællesskab

Lotte kunne hurtigt se, at eleverne følte sig trygge i Bevægelsesglædes rammer, og dansetimerne spredte stor glæde både før og efter undervisningen. Flere af de danseglade børn meldte hurtigt ud, at deres yndlingsdag var, når de skulle til dans.
 – Dansen og bevægelsen bringer så meget glæde frem hos eleverne. Det giver dem en fællesskabsfølelse, og alle er sammen om at danse. Her er det lige meget, om man er fem eller 15 år, har Downs syndrom eller noget helt andet, man har det bare sjovt, og alle passer på hinanden og hjælper hinanden, fortæller Lotte  Leerbeck Dahlbom.

Den stigende efterspørgsel på Bevægelsesglædes tilbud har medvirket til, at foreningen i dag tilbyder hold for både børn og voksne med et udviklingshandicap samt hold for børn med fysiske funktionsnedsættelser. Fremtidsplanerne er store i den aarhusianske danseforening, der til næste sæson åbner op for endnu flere hold – blandt andet et cheerleaderhold samt et forældre-/barn-hold.

Vil du vide mere?

Kontakt: info@bevaegelsesglaede.dk
Facebook: @bevaegelsesglaede
Instagram: @bevaegelsesglaede  
Hjemmeside: www.bevaegelsesglaede.com