Parasport Danmark logo hvid.png

Lokal prisregn

Omkring årsskiftet blev en række af parasportens foreninger og frivillige hædret lokalt for deres store indsats for at skabe en rummelig foreningsidræt med plads til alle. Stort tillykke til dem alle her fra Parasport-bladet.

Håndboldholdet Troldekids fra Vejen.
Håndboldholdet Troldekids fra Vejen.

VEJEN: STOLTE TROLDEUNGER

Håndboldholdet Troldekids i Vejen og holdets ildsjæle blev hyldet på spillernes hjemmebane i Vejen Idrætscenter, da de i december modtog Handicapprisen 2020 i Vejen.

Troldekids er et Lykkeliga-håndboldhold for børn med særlige behov. Et frirum, hvor børnene kan udfordre sig selv og få nye venskaber. Initiativet blev taget af en gruppe forældre, og holdet blev siden en del af Vejen Håndboldklub. Her vil formanden, Klaus Thomsen, dog ikke tage æren:

– Det var en flok frivillige, der tog initiativet, og vi er beæret og stolte over, de vil være en del af vores klub og vil løbe rundt i vores røde farve, siger Klaus Thomsen til migogvejen.dk.

– Hæderen er til jer frivillige, som hver uge giver børn mulighed for at være aktive og have det sjovt sammen, lød det bl.a. fra borgmester Egon Fræhr ved overrækkelsen.



HVIDOVRE: STOR RUMMELIGHED I BASKETKLUBBEN

Hvidovre Basket bliver første modtager af Hvidovre Handicappris for sit All Stars Junior-hold.

Basketballklubben får prisen for sit All Stars Junior-hold for børn og unge med særlige behov i alderen 7-18 år.

– I er et lokalt lokomotiv for handicapidrætten, sagde borgmester Helle Adelborg ved prisuddelingen på Hvidovre Rådhus den 3. december 2020. Hun fremhævede særligt trænernes store indsats:

– På All Stars-holdet har I trænere fået skabt et hold med en struktur og nogle rutiner og metoder, der gør det muligt for børnene og de unge at træne og spille på trods af forskellige udfordringer. Det er prisværdigt og forbilledligt.

15-årige William Thessen og hans mor, Pia Thessen, der er en af All Stars-holdets trænere, modtog prisen på vegne af de 10 junior-spillere og deres fem trænere.

– Det er helt fantastisk, at vi modtager denne her pris. Der er ikke ret mange tilbud, der matcher vores børn. Det kræver stor rummelighed og flere trænere omkring holdet. Derfor er det vildt fantastisk, at vi har det her hold, sagde en glad Pia Thessen.



DYBBØL: PERFEKTE HÅNDBOLD-RAMMER 

Dybbøl IU’s håndboldhold for spillere med udviklingshandicap fik sidst i november Sønderborg Kommunes Sundhedspris 2020.

Kommunens Sundhedsudvalg overrakte prisen til holdets to trænere, Carolina Nordquist Clausen og Maria Yde Skaksen samt bestyrelsesmedlem Lars Hauge Damm. Med æren følger også 10.000 kr, og i indstillingen stod der blandt andet:

”Dybbøl IU er med til at sætte de perfekte rammer for en udsat målgruppe, som ofte har svært ved at tilpasse sig det almene foreningsliv. Carolina og Maria er de to trænere, der sammensætter en fantastisk træning, der er inkluderende for alle borgere med handicap. Lars er med i Dybbøl IU’s bestyrelse og sørger for at bringe holdet på bordet, når det kommer til haltider, sponsorater og fast drift. For nuværende er trænerne med til at udbrede håndbolden for borgere med udfordringer i det sønderjyske område.”



HALSNÆS: I HAVET MED HANDICAP 

Badeklubben Lynæs Havbad modtog i januar Pris for Lige Muligheder fra Halsnæs Kommune.

Klubben har gjort et stort arbejde for at gøre faciliteterne handicapvenlige, så alle kan være med i fællesskabet. Man har købt en kørestol, installeret personlift og gjort saunaen kørestolstilgængelig. Og så er der altid er en støttende hånd, hvis nogen har brug for hjælp til at komme ned i eller op af fjordens vand.

– Mennesker med handicap har et lige så stort ønske om at kunne leve et aktivt fritidsliv som alle andre, men rammerne spænder nogle gange ben for det ønske. Derfor har det stor betydning, når en forening som Badeklubben Lynæs Havbad gør en indsats, så også gangbesværede badegæster kan få en dejlig oplevelse og være med i det fællesskab, som en klub tilbyder, siger Anna Marie Knudsen, formand for Handicaprådet i Halsnæs Kommune, til sn.dk.



AALBORG: MOTIVERENDE PRIS I EN TRÆLS TID


Bestyrelsesmedlem, næstformand, el-hockeytræner, fodboldtræner, formand, aquaspinning-instruktør... og nu vinder af Aalborg Kommunes Handicappris!

Jan Karkov Sørensen har i 35 år været et utrætteligt aktiv for parasporten i Nordjylland, hvor han i I.H. Aalborg har arbejdet for at give mennesker med handicap gode oplevelser og personlige sejre i idrættens verden.

– Tiden lige i øjeblikket er rigtig træls, fordi vi ikke kan være aktive. Derfor skal den her pris og bronzestatue også ind at stå på vores kontor, så vi kan motiveres af den, når vi forhåbentligt snart kan åbne op igen, siger Jan Karkov Sørensen.



Jan Karkov fra I.H. Aalborg.
Jan Karkov fra I.H. Aalborg.

FAXE: CORONA-SIKKER RIDNING

Lysholm Ridecenter modtager handicapprisen i Faxe Kommune for deres særlige indsats med at fremme lige muligheder for personer med handicap – og i 2020 også med et fokus på social ansvarlighed under coronakrisen.

Borgere og pårørende, der har indstillet Lysholm Ridecenter til prisen, fortæller ikke blot om et særligt fællesskab og de helbredsmæssige resultater, men også om, hvordan ridecentret under coronakrisen har gjort det muligt trods restriktioner at gennemføre træningerne. Det har været trygt og sikkert at komme til ridning – og dette i en tid, hvor mange sårbare mennesker i mange andre henseender har måttet trække sig tilbage for at passe på sig selv.

– Vi er meget glade og ydmyge over at modtage denne fornemme pris. Hele teamet på Lysholm Ridecenter er enormt stolte – og vi sætter en ære i at kunne medvirke til at gøre en positiv forskel for mennesker med sygdom og handicap, siger Kenneth Bjergstrøm fra ridecenteret.