Parasport Danmark logo hvid.png

Kort Sport

Korte nyheder fra parasportens verden.

Landstræner Astrid Gemal med paradressurrytter Line Munk Madsen.
Landstræner Astrid Gemal med paradressurrytter Line Munk Madsen.

Ridning: Succes-landstræner forlænger

Ridelandstræner Astrid Gemal og holdleder Anette Bruun har forlænget deres aftale med Parasport Danmark til 2024. Den succesfulde duo vil således fortsat stå i spidsen for dygtige danske paradressurryttere ved de kommende års store opgaver, der indbefatter PL i Tokyo i år, et VM på hjemmebane i Herning i 2022 og PL i Paris i 2024.

Landsholdet har i en årrække været garant for store internationale resultater, og under Astrid Gemal og Anette Bruun er bredden i toppen tilmed styrket. Parasport Danmarks elitechef, Michael Møllgaard Nielsen, er således glad for forlængelsen.

– Anette og Astrid er dygtige og vellidte blandt vores ryttere og i ridemiljøet i det hele taget, og det er vigtigt, at der er denne opbakning, hvis vi fortsat skal ligge i top på verdensplan.

Astrid Gemal tiltrådte som landstræner efter PL i Rio 2016, og hun glæder sig til at fortsætte sit arbejde med de bedste danske ryttere.

– Jeg oplever en rivende udvikling inden for paradressur i disse år, og vi har iværksat mange tiltag for at blive ved med at være helt fremme i verdenseliten. Justeringerne undervejs, arbejdet på en lange bane og ikke mindst resultaterne glæder jeg mig meget over og ønsker naturligvis at følge til dørs, siger Astrid Gemal.


17-årige svømmer Camilla Bitz Witt.
17-årige svømmer Camilla Bitz Witt.
16-årige svømmer Alexander Hillhouse.
16-årige svømmer Alexander Hillhouse.

Svømning: Nye talenter på landsholdet

Ni måneder med coronarestriktioner og stævneaflysninger bremsede ikke 17-årige Camilla Bitz Witt og 16-årige Alexander Hillhouse, der begge sluttede 2020 af med at svømme så hurtige tider, at de nu kan kalde sig landsholdssvømmere.

Mens Camilla Bitz Witt (klasse S9) har klaret landsholdskravet på 50 m fri, imponerede Alexander Hillhouse (S14) ved DM Junior 2020, hvor det blev til hele tre nye danske rekorder i butterfly. S14 er klassen for svømmere med udviklingshandicap, og Alexander Hillhouse bliver den første S14-svømmer på det danske landshold i en lang årrække.


JYSK følger para-atleter med 'gulddrømme'


JYSK’s nye webserie 'Gulddrømme' følger tre para-atleter, som drømmer om paralympiske medaljer.

I ”Gulddrømme” kan du følge kørestolsrugbyspiller Sebastian Frederiksen, parabadmintonspiller Cathrine Rosengren og paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen i deres kamp for at komme med til PL Tokyo og få ædelt metal hængt om halsen.

– Jeg vil gerne vise min rejse det næste halve år sammen med resten af landsholdet, og så håber jeg, at I har lyst til at følge med, lyder det fra Sebastian Frederiksen i den første ”Gulddrømme”-video.

Serien kan ses på JYSK Danmarks Facebookside. JYSK har i over fire årtier været en af parasportens hovedsponsorer.


Skydning: Legende fortsætter som landstræner

Svenske Jonas Jacobsson, der selv har vundet 16 guldmedaljer ved de Paralympiske Lege, står også de kommende fire år i spidsen for de danske paraskytter. Landsholdschef Jens Møllenberg har ligeledes forlænget sin kontrakt med Parasport Danmark.

Danmark har ikke vundet en PL-medalje i skydning siden 2004, men det skal det nuværende ambitiøse set-up ændre på, fortæller Parasport Danmarks elitechef Michael Møllgaard Nielsen:

– På sigt skal vi med det her setup kunne udvikle talenter og eliteskytter, der kan repræsentere Danmark og blande sig i toppen ved de internationale mesterskaber og PL. Jeg forventer, at dansk paraskydning får et markant løft frem mod de Paralympiske Lege i Paris, siger elitechefen.

De danske paraskytter har lige nu ikke udsigt til deltagelse ved sommerens PL i Tokyo, men får efter planen en sidste chance for at lave om på det ved et kvalifikationsstævne i Lima, Peru, til maj.

 

Optur

Duften af græs. Regeringen har åbnet for udendørs idræt, og flere lempelser på idrætsområdet følger forhåbentligt hen over foråret. Hvor har vi savnet at dyrke sport. 

Tokyo i horisonten. Med under et halvt år til de udsatte Paralympiske Lege i Tokyo, begynder vi at kunne mærke forventningsglæden i kroppen. Vi krydser fingre for sikre og succesfulde Paralympiske Lege – med store danske præstationer. 

Tillykke med de 50, Parasport Danmark. Parasport Danmark har i år løftet idrætten for mennesker med handicap i et halvt århundrede. Vi ser frem til et stort jubilæumsår.