Parasport Danmark logo hvid.png

Ingen Special Olympics Idrætsfestival i 2021

Frederikshavn Kommune og Parasport Danmark har besluttet, at Special Olympics Idrætsfestival 2021, der blev udskudt fra 2020, ikke gennemføres. Baggrunden er den store usikkerhed om, hvornår og hvordan samfundet kommer i gang på bagkant af coronapandemien.

Ingen Special Olympics Idrætsfestival i 2021

Frederikshavn Kommune bliver alligevel ikke den 8. vært for Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Efter to udsættelser står det nu klart, at omstændighederne i år ikke tillader, at Special Olympics Idrætsfestival afvikles på en måde, der lever op til både deltagernes og arrangørernes forventninger.

- Det er meget ærgerligt. Vi var kommer langt i forberedelserne. Der var lagt en meget stor lokal indsats og alle så frem til et brag af en festival. Først i 2020 og efterfølgende i 2021, siger Søren Jul Kristensen, der er breddechef i Parasport Danmark.

Frederikshavn i 2024?

Special Olympics Idrætsfestival skulle egentlig være afviklet fra 15.-17. maj sidste år. Programmet var klar, og deltagerlisten var lukket, da coronapandemien for alvor overtog dagsordenen i det tidlige forår. Forsamlingsforbud og nedlukkede idrætsforeninger gjorde det umuligt at gennemføre idrætsfestivalen, og Parasport Danmark og Frederikshavn blev enige om en udsættelse til maj 2021. Efter nytår stod det imidlertid klart, at heller ikke det var et realistisk scenarie.

- Det er umuligt at planlægge en begivenhed for 1.200 deltagere med så usikre udsigter. Ingen ved, hvor mange restriktioner, der vil være gældende langt hen i 2021. Dermed ved vi heller ikke, hvornår vores foreninger igen kan åbne dørene. Selv hvis nu alle restriktioner ophæves i løbet af året, vil der være skarp konkurrence i programmet med udsatte bryllupper, konfirmationer, ferieophold i udlandet, musikfestivaler og andre idrætsbegivenheder, siger Søren Jul Kristensen.

I stedet retter Parasport Danmark nu fokus på Special Olympics Idrætsfestival 2022 i Kolding, inden der arbejdes på, at Frederikshavn kan tage værtskabet tilbage i 2024.

- Vi må kigge fremad og drømmer om, at 2022 forhåbentlig ser helt anderledes lyst ud. Men arbejdet i Frederikshavn er langt fra spildt. Vi har lært meget, har fået opbygget et godt samarbejde med både kommune og de frivillige kræfter og arbejder på, at den store lokale indsats i stedet kan blive forløst i 2024, siger Søren Jul Kristensen.