Parasport Danmark logo hvid.png

De Paralympiske Lege: Slutspurten er sat ind

43 danske atleter kæmper i corona-epidemiens skygge for at kvalificere til de Paralympiske Lege i Tokyo i år.

Taekwondokæmper Lisa Kjær Gjessing.
Taekwondokæmper Lisa Kjær Gjessing.

Med under et halvt år til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo er der fuld fokus på træningen blandt de danske atleter. 43 atleter har mulighed for at kvalificere sig til den tredje største sportsbegivenhed i verden, der afholdes den 24. august – 5. september i år. Forventningen er, at den endelige danske PL-trup ender på 23-28 atleter i ca. ti forskellige idrætsgrene. Tallet er dog forbundet med en vis usikkerhed på grund af fx udsatte kvalifikationsstævner. Indtil nu har Danmark sikret sig 22 kvotepladser – heriblandt 12 pladser til landsholdet i kørestolsrugby.

- Med et halvt år til PL nu, begynder jeg at mærke spændingen over, at noget stort skal ske. Corona gør det selvfølgeligt svært at planlægge forløbet, men Bjarne (min træner) og jeg får det bedste ud af det, fortæller taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing, der har trænet både i en carport og online via Zoom.

Lisa Kjær Gjessing blev udtaget allerede i starten af 2020 og det er første gang, at taekwondo er på PL-programmet.

- Til PL glæder jeg mig især til at mærke stemningen af, at hele verden forener sig om én ting, nemlig sport, fortæller Lisa Kjær Gjessing.

For Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for den danske delegation, er slutspurten sat ind nu:

- Det er en meget anderledes tid for atleterne. Det kræver dedikation og mental styrke at blive ved med at yde sit absolut bedste selv om mange kvalifikationsstævner er blevet udsat. Vi er meget imponerede af atleternes tilgang. Både de atleter, der allerede har kvalificeret sig, men især også de mange atleter for hvem billetten ikke er i hus endnu. Derudover glæder vi os over de positive udmeldinger fra arrangørerne af de Paralympiske Lege, der giver os fuld tiltro til, at vi skal af sted og skabe begejstring og resultater med den danske paralympiske delegation.

Det er første gang, at DIF står for den danske delegation og arbejdet med at optimere Danmarks deltagelse til PL i Tokyo sker i tæt samarbejde med Parasport Danmark og Team Danmark.