Parasport Danmark logo hvid.png

Leder: 2021 bliver fantastisk

Forhåbentligt får vi igen danske medaljer og glade atleter at se, når de udskudte Paralympiske Lege efter planen afholdes i Tokyo næste år. Her lykønskes Stinna Tange Kaastrup med sin bronzemedalje ved PL i Rio 2016. Foto: Lars Møller. 
Forhåbentligt får vi igen danske medaljer og glade atleter at se, når de udskudte Paralympiske Lege efter planen afholdes i Tokyo næste år. Her lykønskes Stinna Tange Kaastrup med sin bronzemedalje ved PL i Rio 2016. Foto: Lars Møller. 

Det håber jeg i hvert fald.

Jeg er virkelig træt af Corona og alt hvad den har gjort ved 2020. En sygdom, der er mere smittende end en Justin Bieber-sang, og mere lusket end en mestertyv.

Jeg er selv ved at hive mine hår ud af hovedet (og der er ikke for mange), når jeg uge efter uge og skal prøve at få et puslespil til at gå op for, at mit bordtennishold kan komme ud og spille kamp uden at bryde med regler og restriktioner. Og det er jo ingenting i forhold til alle de idrætsudøvere, frivillige og ansatte, som har oplevet stævner, træningssamlinger og fællesaktiviteter blive aflyst eller kraftigt indskrænket igen og igen.

Alene i dette nummer af magasinet Parasport kan man læse om løbeklubben A-team, der har måtte droppe fællesaktiviteterne, projektet ”Bevæg dig for livet”, hvor en lang række aktiviteter blev udskudt eller aflyst, og håndboldholdet Team Faxe, hvor en stor del af spillerne pludselig blev sendt i Corona-karantæne. Læg dertil at årets helt store begivenheder, Special Olympics-festivalen i Frederikshavn og PL i Tokyo også måtte udskydes, så har du opskriften på et alt for begivenhedsløst sportsår.

Lad os derfor i stedet rette øjnene mod 2021, som forhåbentlig bliver helt anderledes end 2020. Der er i hvert fald en masse ting at glæde sig til, hvis det lykkes at få sparket det sure Corona-tæppe af.

Vi har selvfølgelig de Paralympiske Lege, der er udskudt til 2021. Dertil kommer en række stævner og begivenheder, som er planlagt til 2021.

Og så kan vi i 2021 fejre, at det er 50 år siden, at Parasport Danmark/DHIF blev dannet. Det skal fejres, så folk både i og uden for forbundet kan mærke det. En arbejdsgruppe er i fuld gang med forberedelserne. De holder indtil videre kortene tæt til kroppen, men det forlyder, at der blandt andet arbejdes på en række begivenheder, som markerer jubilæet gennem hele året. Selve jubilæumsdagen, den 31. oktober 2021, skal selvfølgelig markeres. Og så er der en række idéer på tegnebrættet: en jubilæumsbog, et jubilæumsstævne, en udstilling og konkurrencer.

Der skal nok blive noget at glæde sig til. Jeg tillader mig at være behersket optimist, selvom vi endnu ikke er sluppet af med Corona.

- Af Asger Lind Krebs, bestyrelsesmedlem