Parasport Danmark logo hvid.png

Kort Sport

Korte nyheder fra sportens verden.

Kort Sport

Kørestolsrugby: 2 more years til Jason Regier

Guidet af landstræner Jason Regier fik det danske landshold i kørestolsrugby i 2019 for alvor sparket døren ind til verdenseliten med EM-sølv og kvalifikation til de Paralympiske Lege til følge.

Nu er landstrænerens kontrakt blevet forlænget til udgangen af 2022, og dermed står den amerikanske strateg også i spidsen for holdet under de Paralympiske Lege i Tokyo næste sommer og ved VM i Vejle året efter.

– Jeg blev ansat for at kvalificere holdet til Tokyo 2020, og det er naturligt for mig at stå ved den forpligtigelse trods udsættelsen af PL. Med PL i 2021 og VM hjemme i Danmark i 2022 var det meget attraktivt for mig at fortsætte som landstræner. Endnu mere væsentligt er det dog, at jeg fortsat føler, jeg har meget at bidrage med, og at vi sammen kan blive endnu bedre, siger Jason Regier.

Jason Regier, der er bosat i Colorado, USA, har udnyttet den ufrivillige turneringspause i 2020 til at justere setuppet omkring det danske landshold, der har fået ny assistenttræner, mentaltræner og holdleder.

– Skuffelsen over udsættelsen af PL var selvfølgelig stor for både spillere og stab, der har arbejdet så hårdt for at nå til Tokyo. Som paralympiske atleter og mennesker med handicap er usikkerheden dog en del af vores liv, og derfor har vi måske lettere ved at omstille os end så mange andre. Vi har fået et rigtig stærkt hold og en stab, der er klar på at tackle det hele, lyder det fra landstræneren.


DM vinder 2020 Stefan Mørkholt.
DM vinder 2020 Stefan Mørkholt.
Vinder i SO-slagspil Casper Holst Christensen.
Vinder i SO-slagspil Casper Holst Christensen.

Golf: Comeback-DM til Stefan Mørkholt 

I weekenden den 25.-27. september blev DGU's DM i paragolf afholdt. Hørsholm Golfklub stillede baner, faciliteter og en stor gruppe frivillige til rådighed for årets 31 deltagere. 

Klassen for spillere med fysiske handicap og synshandicap blev vundet af rutinerede Stefan Mørkholt fra Gyttegaard GK efter to års turneringspause. Han blev fulgt til dørs af unge Rasmus Løt fra Kalø Vig GK, der var tæt på at snuppe sejren efter en stærk finalerunde, mens den forsvarende mester, Flemming Rasmussen fra Birkemose GK, vandt bronze.

I Special Olympics-spillernes turnering viste Casper Holst-Christensen fra Hillerød GK format. Hillerød-spilleren blev en suveræn vinder, hele seks slag bedre end debutanten Jonas Lolk Frederiksen fra Mølleåen GK. Bronzemedaljen gik til rutinerede Troels Højbjerre fra Helsingør GC.


Pararytter nomineret til olympisk håb

Tre talentfulde atleter kæmper vanen tro om at blive hædret med prisen BESTSELLERs Olympiske Håb, der uddeles ved tv-showet 'Sport 2020'. Vinderen vil modtage støtte frem mod de kommende Olympiske og Paralympiske Lege.

For første gang, siden Daniel Wagner vandt prisen i 2012, er en para-atlet nomineret til BESTSELLERs Olympiske Håb, der i år uddeles for 12. gang. Paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen, der allerede har imponeret med to individuelle guldmedaljer ved EM i 2019 og en øjeblikkelig tredjeplads på verdensranglisten, er nomineret sammen med svømmer Alexander Aslak Nørgaard og skytte Stephanie Grundsøe.

– Det er kæmpestort for mig. At være nomineret er virkelig en anerkendelse, der betyder rigtig meget både for mig og for teamet omkring mig. Og så synes jeg, det er fedt for paradressuren. Vi er nok stadig lidt ukendte, selv om vi egentlig laver rigtig mange store resultater, siger Tobias Thorning Jørgensen, der har PL i Tokyo næste år som sit helt store mål.

Dressurrytter Tobias Thorning.
Dressurrytter Tobias Thorning.

Optur

Kommunerne rykker. 11 jyske kommuner rykker på parasporten som en del af den Parasport Danmark-ledede Bevæg dig for livet-indsats. Resultatet er bl.a. over 50 nye aktiviteter.

Dan på tur. Pressalit-direktør Dan Koch Boyter tager rundt og besøger de corona-ramte danske paratleter til en række spændende interview. Det er sponsorstøtte med hjertet. Følg ham på https://www.facebook.com/pressalit

Støtte i en svær tid. Under coronakrisen har der været særlige DIF og DGI-puljer for idrætsforeninger, statslige støttepuljer til aktiviteter for sårbare grupper, og en ekstraordinær støtte til PL- og OL-atleterne. Det er en svær tid for alle og særligt for mange mennesker med handicap, så det er vigtigt at det store fællesskab støtter de små.