Parasport Danmark logo hvid.png

Stævnesult og gensynsglæde

Billedserie: Efter mange måneders selvtræning rundt om i landet var stævnesulten og gensynsglæden blandt atleterne stor, da der midt i september blev afholdt forbundsmesterskaber i para-atletik på Frederiksberg Stadion.

Det var første gang, at der blev afholdt et samlet FM i atletik for alle handicapgrupper, og de ca. 25 atleter dystede i bl.a. RaceRunning, løb og diskoskast.

Selv om atleterne har holdt sig i form ved at træne hjemme og i klubberne så godt, som det har været muligt, kastede stævnet ikke de helt store sportslige resultater af sig. Nogle få personlige rekorder blev det til, men ingen afgørende resultater i forhold til kvalifikationen til næste års Paralympiske Lege i Tokyo.

Men det var heller ikke det vigtigste, fortalte landstræner Anders Dehlholm: 

– Stemningen var i top, og det var tydeligt, at alle havde savnet samværet, som vi ellers har, når vi rejser rundt til stævner. Det var dejligt at se hinanden igen, og det giver fornyet energi og motivation frem mod vintertræningen, som går i gang om få uger. Og så håber vi for alt i verden, at tingene ser anderledes ud i 2021.

 

Det var første gang, der blev afholdt et samlet FM for både RaceRunning og para-atletik. Det var i sig selv en succes, men at det blev krydret med Indian summer, gjorde bestemt ikke stævnet mindre godt.

 

Kasper Filsø og Mohamed Hersi løber ikke normalt mod hinanden, men i dagens anledning tog Mohamed imod udfordringen om en 400 m. Kasper vandt, men Mohamed var først oppe på benene igen og give en hånd til holdkammeraten.

 

Bjørk Nørremark måtte sidde på tilskuerpladserne under VM i Dubai sidste år. Det skyldtes en skade, som afholdt hende fra at deltage. Nu er Bjørk blevet skadesfri og løb både 100 og 400 m.


En guldmedalje er aldrig at kimse ad. Her en glad Kasper Filsø.