Parasport Danmark logo hvid.png

Leder: Corona ramte parasporten hårdt

Leder: Corona ramte parasporten hårdt

Da Danmark fra den ene dag til den anden lukkede ned på grund af corona, gik det også ud over alle, der dyrker parasport. Væk var pludselig muligheden for at komme ud og dyrke den sport, man holder af og få lidt sved på panden. For mange var det også et midlertidigt farvel til de gode holdkammerater og det højdepunkt på ugen, som træningen er.

- Det er noget rigtig møg, som Mette Pedersen fra AB Håndbold Special så rammende udtrykker det i denne udgave af Parasport.

Hendes træner, Pernille Thomsen, frygtede, at flere af spillerne ville sidde derhjemme, nedtrykte og alene.

Nedlukningen under corona-krisen viste endnu en gang, hvor meget sporten og det fællesskab, der følger med, betyder. Og det er underordnet, om man træner til Special Olympics eller de Paralympiske Lege.

Som Mark Peters fra landsholdet i kørestolsrugby svarer på spørgsmålet om, hvad det sværeste har været under nedlukningen: - Jeg savner det sociale samvær med gutterne.

At parasporten blev lukket ned, og tusindvis af udøvere måtte blive hjemme, var noget rigtig møg. Men det viser også med al tydelighed, hvilken enorm betydning sporten har, når man hører og ser, hvor meget atleter og spillere savner deres sport. Og om ikke andet kan spillere, trænere, frivillige og ansatte i Parasport Danmark da bruge det som en ekstra motivation til at klø på i takt med, at der atter kommer gang i aktiviteterne rundt om i landet. Vi har været savnede.

Mens Danmark åbner gradvist op, trækker corona stadig lange skygger over parasporten. Mange parasportsudøvere tilhører gruppen af særligt sårbare og må fortsat tage ekstra mange forholdsregler for at undgå smitten. Mange klubber lider økonomisk, og vi vil sammen med DIF og DGI gøre alt i vores magt for at få politikerne på Christiansborg til at række os en hjælpende hånd.

Mange er trukket udendørs under nedlukningen, hvilket har gjort det tydeligt, at der ligger et stort arbejde i at gøre naturen, og alle de sportsaktiviteter man kan dyrke i den, mere tilgængelige for personer med handicap.

Special Olympics festivalen i Frederikshavn er udskudt, og som man kan læse i dette nummer, er der fortsat stor usikkerhed om, hvorvidt PL kan afvikles næste år i Tokyo. Det giver en kæmpe usikkerhed både blandt udøverne og i hele organisationen.

Der er kort sagt nok at tage fat på for både frivillige og ansatte i Parasport Danmark. Nu skal vi ud og sætte gang i alle aktiviteterne, og gerne få endnu flere til at få øjnene op for, at det er langt federe at komme ud og dyrke sport end at sidde derhjemme og kukkelure.