Parasport Danmark logo hvid.png

Kort Sport

KØRESTOLSRUGBY: FALCONS SORT TOG MESTERSKABET

Falcons Sort genvandt titlen som danske mestre, da der den 29. februar – 1. marts blev afholdt forbundsmesterskaber i kørestolsrugby i Viborg. 

En lang række tidligere og nuværende landsholdsprofiler spiller for stærke Falcons Sort, og Parasport Frederiksberg-holdet var da også forhåndsfavoritter til titlen.

De forsvarende mestre slog i finalen Aarhus BurnOuts. Kristian Bak Eriksen fra det vindende hold fortalte følgende om turneringen:

- Det var en god weekend, hvor alle klubberne var samlet, hvilket ikke sker ofte, så det er altid fedt. Finalekampen var super fed at spille mod et stærkt hold fra Aarhus, som er blevet bedre siden sidste år.

Resultatet af FM i kørestolsrugby

  • Guld: Falcons Sort
  • Sølv: Århus BurnOuts
  • Bronze: Falcons Blå
  • 4. Valhalla Warriors
  • 5. Viborg Full-Pull
  • 6. Copenhagen Ballcrackers


Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller

Bordtennis: Sophie Walløe tabte appel

I september 2019 blev en af Danmarks største parasportsatleter, EM- og VM-sølvvinder Sophie Walløe, klassificeret ud af international parabordtennis. Parasport Danmark appellerede dommen, men i marts gav IPC’s (Den Internationale Paralympiske Komité) Board of Appeal har givet det internationale bordtennisforbund, ITTF, medhold. Dermed er drømmen om de Paralympiske Lege i Tokyo endegyldigt forbi for danskeren.

- Jeg er skuffet og ked af det. Jeg havde ikke sat forhåbningerne for højt, men har selvfølgelig haft et håb og en drøm om, at det ville gå min vej. Det er hårdt, og jeg skal lige sunde mig lidt, inden jeg tænker for meget på fremtiden, lyder det fra Sophie Walløe.

Hun fortsætter dog med at spille bordtennis og har også et tilbud om at forblive en del af landsholdet i parabordtennis. Sophie Walløe og landstræner Christoffer Petersen håber, at nye klassifikationsregler fra januar 2021 igen vil gøre det muligt for hende at spille internationale turneringer.

Svømning: Amalie Vinther klar til tredje PL

Danmarks bedste parasvømmer skal til de Paralympiske Lege for tredje gang og drømmer om et stort resultat i favoritdisciplinen 400 m fri.

- Jeg var kun 16 år, da jeg deltog for første gang til PL i 2012. I dag er jeg blevet voksen og mere erfaren. Jeg kender gamet, så alderen kommer mig til gode, fortæller Amalie Vinther, der bor og træner i Aarhus.

Også hos Danmarks Idrætsforbund, der er ansvarlig for den danske delegation til PL, vækker det begejstring, at Amalie Vinther skal med igen.

- Jeg er imponeret over, at hun har kunnet blive på så højt et niveau i så mange år i træk. Vi er rigtig glade for at have hende med på holdet, og det betyder meget at have en med, der kan dele ud af sin erfaring. Hun ved, hvad det vil sige at være til PL – både fysisk og mentalt. Det er en stor styrke, siger Nicklas Bjaaland, der er DIF’s PL-chef de mission.

Foto: Bestseller
Foto: Bestseller
Foto: Sean Evans
Foto: Sean Evans

Surf: 5 på stribe til Bruno Hansen 

I hvad der må betegnes som en utrolig bedrift, vandt danske Bruno Hansen midt i marts sin femte VM-titel på stribe i para surfing (klasse prone 1).

- Det føles uvirkeligt at vinde min femte guldmedalje. Jeg var meget fokuseret i år, sagde den danske verdensmester, der er lam fra hoften og ned, efter endnu en suveræn opvisning på de californiske bølger.

Optur

Tilbage på græs
Corona-nedlukningen har tæret hårdt på foreningsidrætten, men heldigvis må vi nu igen træne sammen. Pas på hinanden derude!

Tak for støtten
Under coronakrisen er der kommet privat og offentligstørret til både elite og breddeidræt, inklusiv 100.000 parasport-kroner fra JYSK og en pulje på 5 millioner til aktiviteter for sårbare, udsatte og ældre. Tak for det.

VM i Vejle
Køresolskampvognene vender tilbage til Vejle, når ”parasportens hovedstad” er værter for VM i kørestolsrugby i 2022. Det bliver en fest.