Parasport Danmark logo hvid.png

Lisa Kjær Gjessing er årets para-atlet

Den suveræne verdensetter i parataekwondo, der i 2019 vandt EM for femte gang, modtog Pressalits Keep Living-pris.

Lis Kjær Gjessing blev kåret som årets para-atlet til Keep Living-prisen.
Lis Kjær Gjessing blev kåret som årets para-atlet til Keep Living-prisen.

EM-guld, VM-bronze og en førsteplads på verdensranglisten er imponerende resultater i sig selv, men bag overskrifterne gemmer sig en endnu større præstation. Efter syv måneders skadespause gjorde Lisa Kjær Gjessing comeback ved VM i parataekwondo i februar 2019. For første gang kom hun ikke til tops. Et brud på højre arm kostede Lisa Kjær Gjessing deltagelsen i VM-semifinalen og tvang hende til at tage til takke med karrierens første bronzemedalje oven i endnu et langt genoptræningsforløb.

Da hun for anden gang i 2019 gjorde comeback, gjorde hun det med manér. Først med en imponerende sølvmedalje ved den paralympiske testevent i Tokyo, hvor kun britiske Amy Truesdale fra en tungere vægtklasse var bedre. Ved EM i november var Lisa Kjær Gjessing tilbage på toppen, da hun i overlegen stil sikrede sig både guldet og en dansk kvoteplads til de Paralympiske Lege i Tokyo med 27-14-sejren over kinesiske Yujie Li i finalen.

Lisa Kjær Gjessing har tidligere været nomineret til årets para-atlet i 2014 og 2017, men det er første gang, hun vinder prisen, som hun modtog den 6. februar på Experimentarium.

- Det betyder fantastisk meget. Det er en kæmpe anerkendelse, lød det fra den glade prisvinder, der også takkede de mange folk omkring hende.

- Jeg kan ikke gøre det her alene, så en kæmpe tak til min træner igennem de seneste otte år, Bjarne Johansen, og de andre omkring mig, der får det hele til at hænge sammen. Og også en stor tak til Parasport Danmark og Team Danmark for alt det, I gør - det betyder alt, at man kan komme igennem det hele som et helt menneske og balancere arbejde, familieliv og træning, og det synes jeg virkelig, at I gør alt for.

En fremragende ambassadør

Elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen, begrunder valget af Lisa Kjær Gjessing:

- Lisa er en fremragende ambassadør for parasporten. Hendes resultater i 2019 vidner ikke bare om sportslig klasse, men også om en anselig fighterevne, målrettethed og professionalisme. Trods modgang i form af to lange skadespauser på to år har hun i 2019 sat en klar streg under, at hun er i en klasse for sig. Jeg glæder mig enormt meget til at følge hende, når hun får paralympisk debut i Tokyo til sommer.

Pressalits Keep Living-pris er siden 2002 er blevet tildelt årets para-atlet, og direktør Dan Boyter er fuld af beundring over taekwondokæmperen, der ligesom Pressalit er baseret i Ry.

- Du har haft et utroligt år, hvor du har haft nedture, men har kæmpet dig tilbage til topformen.

- Du må have en utrolig balance i dit liv. Familie i Ry, karriere som jurist, og så har du også overskud til at være med til at stifte en forening, der hjælper nyamputerede med at få kvalitet og positive oplevelser i deres liv. Stort tillykke med Pressalits Keep Living-pris, lød roserne fra Dan Boyter.

Udover hæderen og titlen som årets para-atlet modtager Lisa Kjær Gjessing kr. 40.000.

De nominerede


-  Lisa Kjær Gjessing, taekwondo
-  Daniel Wagner, atletik
-  Peter Rosenmeier, bordtennis
-  Tobias Thorning Jørgensen, ridning
-  Det danske landshold i kørestolsrugby

Ved nomineringerne er der lagt vægt på årets resultater, men også træningsindsats, indstilling og det, at udøveren vurderes at være en god repræsentant for parasporten, har spillet ind.

Fra venstre: Kristian Bak Eriksen og Leon Jørgensen (kørestolsrugby), Lisa Kjær Gjessing (parataekwondo), Sebastian Frederiksen (kørestolsrugby) og Daniel Wagner (atletik).
Fra venstre: Kristian Bak Eriksen og Leon Jørgensen (kørestolsrugby), Lisa Kjær Gjessing (parataekwondo), Sebastian Frederiksen (kørestolsrugby) og Daniel Wagner (atletik).