Parasport Danmark logo hvid.png

Ny klub: Bevægelsesglæde i Viborg

Denne sæson har Viborg Gymnastik-Forening startet deres nye hold, Bevægelsesglæde, for børn med særlige behov. Holdet har skabt stor glæde hos både børn og forældre.

Ny klub: Bevægelsesglæde i Viborg

Viborg Gymnastik-Forening (VGF) har med Bevægelsesglæde skabt et hold med fokus på leg, bevægelse og socialt samvær for børn med særlige behov. Hele familien er velkommen til at deltage på holdet, hvor der gives gode muligheder for at børnene og de unge kan udfolde sig fysisk og danne sociale relationer.

- Det er sjovt, at der er nogen at lege med og jeg har fået nye venner fra andre skoler. Jeg glæder mig allerede til næste gang, fortæller Joakim, der er deltager på holdet og til dagligt går på specialskolen Rosenvængets Skole.

Bevægelses er opstartet i samarbejde med Viborg Kommunes fritidsvejledere og en gruppe engagerede forældre. Holdet skal give børn med udviklingshandicap oplevelsen af, at de også kan ’gå til noget’ på samme måde, som storebror går til badminton i den lokale forening.

Glæde hos hele familien

Selvom aktiviteterne er tilpasset børnene, er en vigtig del af Bevægelsesglæde at forældre også har mulighed for at enten deltage eller få en snak på sidelinjen. Det giver dem en unik mulighed for at mødes med andre i samme situation som dem selv.

- Som forældre til et barn med handicap kan det være vanskeligt at finde en fritidsaktivitet, der både er fysisk udfordrende, og samtidig stimulerer oplevelsen af at være en del af et fællesskab, fortæller Lone Jorsal, der er mor til Joakim.

- Holdet hos VGF dækker derfor ikke kun et behov for fysisk aktivitet, men også et voksende socialt behov, og det at være en del af et fællesskab. Det en fornøjelse at opleve børnenes glade smil og røde kinder. Der er en fantastisk stemning fyldt med liv og glæde hver eneste gang, siger Lone Jorsal.

Bevægelsesglæde-holdet har åbnet foreningen op for en helt ny målgruppe, og har været med til at sikre VGF en af finalepladserne til Parasport Danmarks DM i rekruttering. En rekrutteringskonkurrence der handler om at få flere børn og unge med handicap til at være aktive i foreningslivet.

 

Du kan finde flere informationer om Bevægelsesglæde på www.vgf.dk.