Parasport Danmark logo hvid.png

Kort Sport

Kort Sport

Svømning: Flotte resultater ved downs-EM
Det blev både til nye danske rekorder og flere medaljer for de danske svømmere, der deltog i EM for svømmere med Downs Syndrom på Sardinien i september.
Europamesterskaberne havde deltagelse af 128 svømmere fra hele 17 europæiske lande. Fra Danmark deltog Nis Heide Pinnerup (Viborg Svømmeklub), Cecilie Beer og Oliver Roug Nielsen (begge Sigma Swim).
Der var store forventninger, da Cecilie skulle forsvare sit europamesterskab i 50 m bryst, og Nis har utallige europamesterskabstitler at forsvare, ikke mindst i ryg. Oliver havde ambitioner om at få sat flest mulige personlige rekorder.
For Nis Heide Pinnerup blev det til EM-sølv i 50 m fri, 100 m ryg og 200 m ryg foruden en række finalepladser.
Cecilie Beer havde også et godt EM med bronzemedaljer på 100 m bryst og 200 m bryst. Cecilie svømmede også i en nervepirrende finale i 50 m bryst, hvor hun snuppede sølvmedaljen, kun 13/100 efter guldet.
Det blev desuden til en lang række personlige rekorder for Oliver Roug Nielsen på distancerne 50 m ryg, 100 m bryst og 200 m ryg.

Atletik: Ungt trekløver til Global Games
INAS Global Games i Brisbane, Australien, blev en stor og lærerig oplevelse for de tre danske deltagere, Lasse Kure Hansen, Adem Alamin Mohammed og Mohamed Hersi.
Bedst gik det Mohamed Hersi, der løb en femteplads hjem på 5000 m. Lasse Kure Hansen sluttede som nr. 11 på samme distance, mens Adem Alamin Mohammed blev nr. 17 på 800 m.
INSA Global Games blev afholdt den 12.-19. oktober. Med 1000 atleter fra 50 lande er det verdens største sportsbegivenhed for eliteatleter med udviklingshandicap. Danmark deltog for første gang, og det unge danske trekløver var med for at hente international erfaring.
- INAS et fint sted at øve sig i at optræde på den helt store scene. Adem, Mohamed og Lasse er udtaget, fordi de er unge og har et potentiale for at kunne blive endnu bedre til deres sport. De kan forhåbentlig være rollemodeller og være med til at inspirere andre udviklingshæmmede og deres forældre og personale til at gå samme vej, siger landstræner i atletik, Anders Dehlholm.


Volleyball: Canada vandt Sit Cup
Danmark var repræsenteret med to hold til det store paravolley-stævne Sit Cup i København den 2.-3. november, hvor Canada løb med sejren.
Der var deltagende hold fra otte lande, og Danmark var repræsenteret ved arrangørerne Lavia København samt Lavia Aarhus. Det var Lavia Aarhus' første stævne nogensinde, og selvom de blev godt udfordret og endte på sidstepladsen, udtalte holdet efterfølgende, at det havde været spændende og inspirerende at deltage, og at det har givet mere blod på tanden til træningen.
Lavia København havde svært ved at få spillet til at fungere og sluttede på sjettepladsen, selvom de spillede mange tætte kampe.
Formanden for Parasport Danmark, John Petersson, var til stede på finaledagen og overrakte pokaler og medaljer.


Golf: Nye danske mestre
Brande GK markerede i år deres 25-års jubilæum med blandt andet at være vært for årets DM i paragolf, hvor knap 50 spillere stillede op.
I A-rækken (slagspil) snuppede Flemming Rasmussen (Birkemose GK) pokalen for næsen af sidste års vinder René Elley fra Nordborg GK, og i B-rækken (Stableford) var det Pall Pallson fra Nordborg GK, som var bedst.
I Special Olympics-rækken tog Casper Holst-Christensen fra Hillerød guldet, fulgt af Jonas Lolk fra Mølleåen og Troels Højbjerre fra Helsingør.
Ud over de tre officielle DM-rækker blev der afholdt en særlig match for spillere, som på grund af stor funktionsnedsættelse kun er i stand til at spille par 3-baner. Her deltog 15 spillere – stort set alle fra Roskilde GK, som gennem mange år har haft et rigtig godt tilbud til netop denne målgruppe.

Optur
Tak, DR! Fedt at DR tager public service alvorligt og sendte masser af live transmissioner fra VM i para-atletik.
Danskerne elsker parasport. Igen er der parasport-initiativer blandt de nominerede, når Danskernes Idrætspris uddeles. Tillykke til Midtmors Parasport og ”Spinning for udviklingshæmmede”.
Turen går til Tokyo. Lige om lidt går vi ind i PL-året 2020, og internationalt efterårsguld til Peter Rosenmeier, Lisa Kjer Gjessing og Daniel Wagner får os kun til at glæde os endnu mere til Tokyo-legene.

Rekord billetsalg til Tokyo
600.000 billetter er allerede solgt til de Paralympiske Lege i Tokyo per 18. oktober. Forhåndsinteressen fra publikum har været tre gange så stor som ved legene i London i 2012, der har den paralympiske tilskuerrekord med i alt 2,1 millioner solgte billetter.