Parasport Danmark logo hvid.png

Ny klub: Boldglæde og sammenhold i Randers

Tilbage i marts kunne man for første gang træne med Randers Freja Kidz, et nyt håndboldhold for børn med særlige behov. I dag er der fuld fart på holdet, og tiltaget har skabt stor glæde blandt både børn, forældre og trænere.

Ny klub: Boldglæde og sammenhold i Randers

Med håndboldholdet Randers Freja Kidz er det nu muligt for børn med særlige behov at dyrke håndbold i Randers. Holdet blev startet op i marts tidligere i år, og har særligt fokus på børn, der ikke oplever at passe ind på andre håndboldhold, og som oftest kommer fra specialskoler. Siden opstarten har der været fuld gang i spillertilmeldingen, og antallet af glade håndboldbørn stiger stadig.

- Det går over al forventning. Forældrene er så glade, og de har gjort opmærksom på, hvor stort behovet har været for et hold som dette. De synes, at det er helt fantastisk, at der endelig er noget, som deres børn kan gå til. Det er samtidig også fantastisk, hvor hurtigt børnene finder en tryghed på holdet. De er trygge ved hinanden, de er trygge ved os, og det er et stort skridt for mange af dem. Det må jo betyde, at vi gør noget rigtigt, fortæller holdleder Henrik Samson.

Store oplevelser

Siden holdets opstart har spillerne ikke kun lært hinanden og håndbolden at kende på banen, der har også været flere store oplevelser at tage med hjem i rygsækken.

- Jeg synes, at børnene skal have lov til at få nogle oplevelser, som de ikke havde fået, hvis ikke de gik til håndbold. Vi fik arrangeret, at børnene kunne komme ind og være indløbsbørn til en hjemmekamp med Randers HK, og det endte med, at nogle af spillerne senere kom forbi som gæstetrænere. Flere af børnene kunne genkende spillerne, og det var en kæmpe oplevelse og en stor succes, fortæller Henrik Samson om holdets arbejde for at aktivere børnene, og fortsætter:

- Når vi arrangerer nye ting, skal vi hele tiden have med i baghovedet, at børnene ofte tænker lidt anderledes og oplever tingene lidt anderledes. Men vi ser dem stadig som ganske normale børn, vi sikrer os bare, at vi møder dem, der hvor de er. Vi laver ikke om på de børn, der vil være med på holdet. De skal have lov til at være, som de er, uanset hvilke særlige behov de har.

Når Randers Freja Kidz slår dørene op stil deres anden sæson efter sommeren bliver det med endnu flere spillere, da holdet udvider deres målgruppe, så børn fra 0. og helt op til 10. klasse kan være med.