Parasport Danmark logo hvid.png

Stinna Tange Kaastrup er Årets Para-atlet

Paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup, der i september 2018 blev dobbelt verdensmester, modtog den 23. januar Pressalits Keep Living-pris.

Stinna Tange Kaastrup er Årets Para-atlet

Stinna Tange Kaastrup, der er født uden ben, har længe vist højt niveau på den internationale paradressurscene, men 2018 blev året, hvor den 24-årige fynbo for alvor markerede sig som en del af den absolutte verdenselite. Ved VM i Tryon i september formåede hun at vinde to individuelle guldmedaljer, og leverede tilmed karrierens bedste ridt i kür-disciplinen, hvor hun sammen med hesten Horsebo Smarties satte personlig rekord med 78,947 procent.

Præstationen vakte opsigt over hele verden, og Stinna opnåede i efteråret den store ære at blive nomineret til det internationale rideforbunds (FEI) pris som verdens bedste ridesportsatlet - på tværs af alle discipliner og altså ikke kun i paradressur. Stinnas imponerende resultater er også en væsentlig årsag til, at fynboen, der for nylig er flyttet til Silkeborg, nu også kan kalde sig Årets Para-atlet for første gang.

Stinna Tange Kaastrup fik overrakt Pressalits Keep Living-pris, samt en check på 40.000 kr. ved et pressemøde i DGI Huset i Vejle, og prisvinderen var stolt og glad over anerkendelsen.

- Tusind tak, det er en stor ære for mig at få prisen. Det betyder virkelig meget, at Pressalit bakker op om os atleter og parasporten. 2018 har været et fantastisk år og kulminationen på 3,5 fantastiske og succesfulde år med Horsebo Smarties, og det her er en perfekt afslutning på det, sagde en rørt Stinna Tange med henvisning til, at hun netop har måttet indstille samarbejdet med hesten på grund af dens alder.

Elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard, gav prisvinderen disse ord med på vejen:

- Vi har haft mange fornemme danske parasportspræstationer på den internationale scene i 2018. Stinna Tange Kaastrups præstation ved VM i Tryon, USA stikker dog ud som den allerstørste, så hun er en fuldt fortjent vinder Pressalits Keep Living-pris 2018. Det er en foreløbig kulmination på en enestående karriere - og jeg kan slet ikke forestille mig et PL 2020 uden Stinna som den internationale verdensklasseatlet og inspiration, hun er for andre ryttere og mennesker med en funktionsnedsættelse.

Imponeret hovedsponsor

Pressalits Keep Living-pris er siden 2002 er blevet tildelt Årets Para-atlet, og for direktør i Pressalit Dan Boyter var Stinna Tange Kaastrup den rigtige vinder, selv om adskillige atleter kandiderede med verdensklassepræstationer. Dan Boyter var selv til stede ved VM i Tryon, USA, og så på nærmeste hold Stinnas fantastiske præstationer:

- Jeg har fulgt Stinnas udvikling siden hendes start på elitesportsniveau, og hendes helt særlige evne til at fokusere på målet har udviklet sig konstant. En af Stinnas helt særlige kvaliteter er ikke kun at skabe værdi omkring sig selv og hesten, men i høj grad også om det omfattende team, hun har omkring sig, som er en vigtig del af at være paradressurrytter på verdensplan. Alt dette gør hende til en hel unik ambassadør for parasporten.

Stinna Tange Kaastrup

Alder: 24 år

Bopæl: Silkeborg

Klub: Hovgaard Rideklub

Handicap: Født uden ben

Klassifikation: Grad II

SoMe: www.facebook.com/stinnatangekaastrup

De nominerede

Peter Rosenmeier, parabordtennis - IH Aalborg. Verdensmester i single i 2018.

Daniel Wagner, para-atletik - Vejle IF. Europamester i længdespring og 100 meter i 2018.

Stinna Tange Kaastrup, paradressur - Hovgaard Rideklub. Dobbelt verdenmester i dressur i 2018.

Sophie Walløe, parabordtennis - Hillerød GI Bordtennis. VM-sølvvinder i single i 2018.

Cathrine Rosengren, parabadminton - Greve Strands Badmintonklub. Europamester i 2018

Om Pressalits Keep Living-pris

Pressalits Keep Living-pris har siden 2002 hyldet para-atleter, som gennem deres sport sætter et eksempel og viser, at der findes muligheder, hvor andre måske ikke ser nogle.

Ved nomineringerne er der lagt vægt på årets resultater, men også træningsindsats, indstilling og det, at udøveren vurderes at være en god repræsentant for parasporten, har spillet ind.

10 års vindere

2017: Daniel Wagner, atletik

2016: Peter Rosenmeier, bordtennis

2015: David Amager, landstræner i ridning

2014: Amalie Vinther, svømning

2013: Landsholdet i kørestolsrugby

2012: Jackie Tony Christiansen, atletik

2011: Kvindelandsholdet i goalball

2010: Landsholdet i ridning

2009: Karina Lauridsen, svømning

2008: Peter Rosenmeier, bordtennis

2007: Annika Lykke Dalskov, ridning