Parasport Danmark logo hvid.png

Siden sidst

Siden sidst
Foto: Lars Møller

Kan I vinde DM i rekruttering?

Kan jeres idrætsforening få børn og unge med handicap med til idræt? Vær med i kampen om DM-titlen og gevinsten på kr. 25.000,-

Er der jer der vil oprette et badmintonhold for børn med udviklingshandicap, et fodboldhold hvor børn med og uden handicap træner sammen eller et familiemotionshold for børn med handicap og deres forældre og søskende?

Mulighederne er mange og det er op til jeres klub at gøre de gode ideer til virkelighed, når Parasport Danmark holder DM i rekruttering for alle idrætsforeninger i Danmark. Den klub der er bedst til at gøre børn og unge med handicap til en del af idrætslivet, kan vinde gevinsten på 25.000- kroner.

DM i rekruttering løber fra 15. april 2019 til 15. marts 2020. Der er tilmeldingsfrist den 1. april via en elektronisk formular, som findes på www.parasport.dk under menupunktet Aktiviteter, hvor der også kan læses mere om konkurrencen.

Blandt ansøgerne vælger Parasport Danmark ti foreninger til konkurrencen. De valgte foreninger vil I forløbet få stillet en paraidrætskonsulent til rådighed der kan vejlede og sparre i forløbet.

Har I spørgsmål, kan I kontakte idrætskonsulent Line Damkjær Kruse på mail: ldk@parasport.dk eller telefon 51 28 71 35.

Flere parahold i fodboldklubberne

Parasport Danmark og DBU vil gøre det lettere for almene fodboldklubber at starte hold for personer med handicap.

Derfor arbejder de sammen om tiltaget ”Fodbold for Alle i DBU-klubber”, der skal støtte DBU-foreninger i at oprette parahold. Tiltaget inkluderer gratis rådgivning til rekruttering af spillere med handicap, sparring omkring sæsonopstart og et kontant tilskud på 5.000,- kr. til fx spillertøj.

 Lige nu er der 78 klubber i Parasport Danmark, der tilbyder fodbold, og langt de fleste er almindelige idrætsforeninger med DBU-medlemskab. Målet med projektet er, at der allerede i løbet af foråret 2019 er sat gang i ti nye fodboldtilbud på landsplan.

For yderligere information, kontakt idrætskonsulent Line Damkjær Kruse: Mobil: 51 28 71 35, e-mail: ldk@parasport.dk.

Ildsjæleægtepar fra Korsør hædret

Formand for Korsør Handicap Idræt Ingrid Nielsen og hendes mand Finn Nielsen har fået tildelt Slagelse Handicapråds Handicappris på 10.000 kr.

Svømmetræningen mandag aften blev pludselig mere festlig end sædvanligt, da formand for kommunens handicapråd Ole Andersen overraskede det engagerede ægtepar og overrakte dem prisen. De fik den som anerkendelse for deres utrættelige arbejde i Korsør Handicap Idræt siden 1983. Ingrid Nielsen har været formand siden 1994.

–To utrættelige ildsjæle med hjerterne placeret på det helt rette sted for at hjælpe vores medmennesker til et bedre og mere aktivt liv, sagde Ole Andersen ved lejligheden

19-årig er årets træner i Nordsjælland

Årets Træner 2018 i DGI Nordsjælland er Sigma Swim Allerøds Asbjørn Kruuse, der til daglig træner klubbens svømmere med handicap og samtidig udgør den ene halvdel af trænerduoen med ansvaret for Parasport Danmarks talenthold for svømmere med udviklingshandicap.

- Det er en rigtig god følelse, og det er både rart og motiverende med sådan en stor thumbs-up, sagde  Asbjørn Kruuse, da han fik overrakt prisen ved DGI Nordsjællands årsmøde den 27. november 2018.

Her i marts står det 19-årige trænertalent over for sin hidtil største opgave som træner, når han skal være med til at sikre dansk succes svømmesucces ved Special Olympics World Games i Abu Dhabi. Det er en oplevelse, han ser frem til.

- Vi skal sørge for, at svømmerne får en sjov og spændende tur, men samtidig skal vi have fokus på konkurrencerne, så vi kan få noget metal med hjem til Danmark, lyder det fra Asbjørn Kruuse.

Hvad er effekten af Team Tvilling?

Helsefonden og Bevica Fonden har afsat 5 mio. kr. til forskning, som skal bidrage med ny viden om, hvad bevægelse gennem andre betyder for mennesker, der ikke kan bevæge sig ved egen kraft.

Baggrunden for satsningen er er en forundersøgelse, der har set på betydningen af Team Tvilling, hvor en atlet uden handicap løber med et menneske med handicap i en løbevogn. Forundersøgelsen – som kun er baseret på ganske få personer – indikerer, at aktiviteten har en positiv fysiologisk effekt i form af øget kropsbevidsthed, bevægelsesglæde, stolthed og følelsen af at være på lige fod med andre.

Nu skal en mere forskningsbaseret undersøgelse se på hvad der sker med kroppen, og hvad det betyder for den enkelte at være fysisk aktiv gennem andre.

- Vi er igennem tiden blevet mødt med skepsis overfor, om handi-atleterne oplever nogen fysiske og psykiske forbedringer af at være med i Team Tvilling. Derfor glæder vi os meget over, at vi nu kan få tilknyttet dybere forskning på området. Herefter kan vi forhåbentlig fremvise evidens for den virkning af Team Tvilling, som Peder og mange andre har oplevet på egen krop, siger stifterne af Team Tvilling, Steen og Peder Mondrup.

Nordisk Konference 2019: Idéerne blomstrer i maj

Handicapidrættens Videnscenter inviterer til Nordisk Konference i tilpasset idræt og bevægelse den 14.-16. maj på Musholm i Korsør.

Konferencen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med sundhed og rehabilitering, undervisning og forskning, parasport og friluftsliv. Under sloganet: "Together we generate new ideas and ways to facilitate movement" vil deltagerne udveksle ideer og erfaringer gennem et mix af oplæg, samtaler, workshops og praktiske sessioner i idrætshallen og det omliggende terræn.

Konferencen foregår på engelsk og 120 deltagere fordelt på 6 nordiske lande forventes at deltage. Det er tredje gang, Nordisk Konference afholdes i Danmark.

Du kan læse mere og tilmelde dig på: www.handivid.dk.

Nye klubber & tilbud

 

Blindejudo på Amager

Amager Judo Skole tilbyder judo for mennesker med synshandicap. Kontakt træner Mathias Krabholm på e-mail mathiask1988@hotmail.com eller tlf.: 50 94 33 55

www.amagerjudo.dk

Ridning på Amager

Dragør St. Magleby Rideklub tilbyder para-ridning. Kontakt formand Neel Guldbech på e-mail: neelguldbech@hotmail.com

www.dsmrideklub.dk

Golf i Rungsted

Rungsted Golf Klub tilbyder golf for bevægelseshæmmede. Kontakt club manager Anders Møller på e-mail: info@rungstedgolfklub.dk, eller tlf.: 45 86 34 44.

www.rungstedgolfklub.dk

Golf i Smørum

Smørum Golfklub tilbyder golf for bevægelseshæmmede. Kontakt sekretær Tuula Undall på e-mail tu@smorumgolf.dk, eller tlf.: 44 97 37 00.

www.smorumgolf.dk

Fodbold i Slangerup

SOIF Fodbold tilbyder fodbold for børn og unge der er bevægelseshæmmede. Kontakt træner Randi Bordoy på e-mail: randi.bordoy@gmail.com, eller tlf.: 25 88 20 30.

www.soif.dk

Ridning på Sydfyn

Sydfyns Rideklub tilbyder nu pararidning. Kontakt Randi Wittenhoff på e-mail: randi_daisy@hotmail.com, eller tlf.: 25 21 21 95

www.sydfynsrideklub.dk

Fodbold i Middelfart

MG & BK, Fodbold tilbyder fodbold for mennesker med handicap. Kontakt Lykke Mathiasen på tlf.: 64 41 14 99.

www.mg-bk.dk

Fodbold i Haderslev

Haderslev Fodbold Klub tilbyder fodbold for mennesker med særlige behov. Kontakt Christian Niemann på e-mail: christian@hfk-haderslev.dk, eller tlf.: 40 17 71 45

www.hfk-haderslev.dk

Ridning i Varde

De forenede Gård Klubber, DFGK, tilbyder ridning til bevægelseshæmmede. Kontakt formand Putte Lewandowska på putdowska@gmail.com

www.dfgk.dk

Gymnastik i Hedensted

Hedensted Gymnastikforening har startet et gymnastikhold for mennesker med udviklingshandicappede. Kontakt formand Pia Skov Christensen på e-mail: hgf@hedenstedgf.dk, eller tlf.: 21 83 84 28

www.hedenstedgf.dk

Ridning i Herning

Herning Rideklub tilbyder pararidning for alle. Kontakt daglig leder Kristina Tägtström på e-mail:info@herningrideklub.dk, eller tlf.: 26 48 66 40

www.herningrideklub.dk

Golf i Silkeborg

Himmelbjerg Golf Club tilbyder nu paragolf. Kontakt sekretær Annie Jakobsen på e-mail: annie@jakobsen.mail.dk, eller tlf.: 61 98 15 22.

www.himmelbjerggolf.dk

Håndbold i Grenå

Grenaa Handi Håndbold tilbyder håndbold for mennesker med udviklingshæmning.  Kontakt formand Per H. Jensen på e-mail: grenaahh@hotmail.com eller tlf. 23 80 80 63.

Skydning i Thy

Boddum-Ydby Skytteforening tilbyder paraskydning.

www.bysf.nu