Parasport Danmark logo hvid.png

Karl Vilhelm Nielsen fik Kulturministerens Idrætspris

Parasport Danmarks tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen modtog den 10. december 2018 Kulturministerens Idrætspris 2018 for sit enestående bidrag til dansk idrætsliv.

Karl Vilhelm Nielsen fik Kulturministerens Idrætspris

Igennem flere årtier har Karl Vilhelm Nielsen kæmpet for, at personer med handicap får bedre mulighed for at dyrke idræt.

– Gennem sit arbejde for parasporten har ildsjælen Karl Vilhelm Nielsen formået at løfte dens anerkendelse. Og med sin insisteren på, at idræt er noget for alle, har han spillet en central rolle i udviklingen af parasport i Danmark.

Sådan lød det fra kulturminister Mette Bock, da Karl Vilhelm Nielsen blev hædret for sit utrættelige arbejde for parasporten igennem flere årtier. Årets vinder af Kulturministeriets Idrætspris var da også stolt.

- Jeg er meget beæret over at modtage prisen, og det er svært at sige andet end tak, lød det fra Karl Vilhelm Nielsen.

Parasportens frontløber

Karl Vilhelm Nielsen blev indstillet af Parasport Danmark for i mere end en menneskealder at have bidraget til parasportens udvikling. Karl Vilhelm Nielsen er selv medstifter af forbundet i 1971, og han har været i bestyrelsen i 44 år, 38 af dem som formand, indtil han i år stoppede på posten. Han har med sit store engagement kæmpet for udviklingen og anerkendelsen af parasporten.

Foruden sit forbundsarbejde har Karl Vilhelm Nielsen selv været en aktiv idrætsudøver og har repræsenteret Danmark fire gange ved de Paralympiske Lege og været på landsholdet i både kørestolsbasket og kørestolsrugby.

Kulturministerens Idrætspris bliver hvert år uddelt for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Dder medfølger en check på 100.000 kr. til vinderen. Karl Vilhelm Nielsen og 12 andre kandidater var indstillet til prisen – heriblandt tennisspiller Caroline Wozniacki, Dansk Sejlunion og Kronprinsens fødselsdagsløb Royal Run.