Parasport Danmark logo hvid.png

Frivillig IFORM: Sporten i centrum

Det er sporten det handler om for Alex Dahl Jensen, der gennem 30 år har været både spiller, træner og leder i parasporten.

Frivillig IFORM: Sporten i centrum

I 1988 begyndte Alex Dahl Jensen som dreng at spille hockey VI-KA Thisted. Siden blev han hjælpetræner, og i 2004 blev han valgt til formand i barndomsklubben. Vi har spurgt den erfarne frivillige, der stadig er aktiv hockeyspiller, om hvad der driver ham.    

Hvorfor er du frivillig?

For at sikre, at andre kan få en masse gode oplevelser med sport, som jeg selv har fået. Som udgangspunkt har det været for at fastholde gode idrætsaktiviteter i min egen klub, men senere hvor jeg blev valgt ind i bl.a. hockeyudvalget, har jeg også været med til at udvikle sporten på landsplan, fx turneringsstruktur, udvikling af dommerkursus og regeltilpasninger.

Selv om jeg har et fysisk handicap er jeg altid blevet taget godt imod af spillere med udviklingshandicap. Det er min fornemmelse at den type rummelighed er meget generel for idrætter med udviklingshæmmede spillere, og har klart været med til at fastholde mit engagement. For mig har det altid været naturligt at spille sammen med spillere med udviklingshandicap. Det er jo sporten det drejer sig om.

Hvad er dine største oplevelser som frivillig?

Det har nok været at opleve Special Olympics World Winter Games (SOWWG) 2013 i Korea som assistenttræner. Det at møde idrætsudøvere på alle niveauer og fra så mange forskellige lande var imponerende. Og igen ved SOWWG 2017 i Østrig at se de danske spilleres glæde, da guldet i B-rækken var hjemme.

Hvad er du mest stolt over ved din involvering?

At kunne være med til at sikre, at ca. 500 Hockey spillere forsat har en turnering, hvor der er plads til hold på alle niveauer. Jeg husker selv tydeligt hvor stor en oplevelse det var, da vi første gang vandt FM i A-rækken.

Jeg er også stolt af at have ”holdt ud” igennem mange år for at få gang i floorball, selv om det har været en meget svær proces. Og der er stadig lang vej før man har en turnering, der ligner hockeyens, men lige så stille tror jeg på, at det vil udvikle sig med flere og flere floorball-hold. Det er i hvert fald mit håb.

Alex Dahl Jensen

  • Sidder i hockeyudvalget
  • Formand i VI-KA Thisted.
  • Alder: 42
  • Handicap: Cerebral parese (spastiker)
  • Arbejde: Kundeservice og IT Support
  • Idrætter: Hockey, Floorball - tidligere også svømning og ridning