Parasport Danmark logo hvid.png

Rosport

Roning er for alle. Uanset funktionsnedsættelse, om du vil ro motionsroning eller kaproning, så er der er en bådtype for dig. Roning består af både teknik og fysik.

Det er en udpræget holdsport, hvor samarbejdet er noget af det vigtigste for at få rytme i båden. Udover selve sporten byder roning på oplevelser i naturen samt et varieret klubliv.

Om vinteren trænes der i romaskiner og styrketræner indendørs. Atleter med et handicap er medlem af de almene roklubber rundt omkring i landet.

Camilla Madsen til World Cup Beograd

For at blive medlem af en roklub, skal du kunne svømme 300 meter uden bundkontakt - nogle roklubber vil se dig i det lokale vand, andre med et bevis fra en svømmehal. Alle roklubber har det nødvendige udstyr, det skal du ikke selv anskaffe. Som ungdomsroer mellem 10-18 år, har man samme muligheder som voksne udøvere.


Dicipliner

Inden for rosporten kan man deltage og konkurrere i en lang række forskellige ro-discipliner. I de almene roklubber dyrkes der ofte motionsroning, hvor man ror for at få sved på panden, og for at komme ud og nyde naturen og dyrke sammenholdet i klubben. Indendørsroning dyrkes om vinteren, hvor der trænes teknik og fysik i romaskinerne. Et andet tilbud der findes er langtursroning. Her er der mulighed for at tage på længere ture. Dansk Forening for Rosport har både liggende forskellige steder i Danmark og Norden, som man kan benytte sig af. Inden for konkurrence-roning dyrkes der kaproning, hvis man ønsker at ro stærkt, træne meget og kæmpe med om medaljer.

KONTAKT

Kenneth Kronborg, formand for Roudvalget
Mail: kennethkronborg@msn.com
Tlf: 24 79 49 46

Idrætskonsulent Anne-Dorte Andersen
Mail: ada@parasport.dk
Tlf: 21 34 44 24 

label