50 Års Jubilæumslogo 1971 2021 Bredformat Lys

Parasport Danmark søger en cheftræner til dame- og herrelandsholdet i goalball

Landsholdene har brug for en træner med erfaring i at få hold til at virke som en enhed. Du er en rutineret, målrettet og dedikeret træner med rødder i en holdidræt som fx håndbold. Du skal være god til at kommunikere, og i denne sammenhæng skal du være stærk og præcis i det talte ord – fagter med arme og ben opfatter goalballspillere ikke.

Landstrænere overværer damerne i aktion ved EM 2021. Foto: IBSA
De danske goalballdamer blev nr. 4 ved EM i 2021. Foto: IBSA

Landsholdenes sportslige niveau
Damelandsholdet er niveaumæssigt placeret i den bedste række i Europa. Holdet har ved EM i november 2021 placeret sig som nr. 4, hvilket giver kvalifikation til VM i juni 2022 i Kina. Damelandsholdet har en smal trup, og gennemsnitsalderen er 26 år.

Herrelandsholdet har en bred trup, der består af otte spillere med en gennemsnitsalder på 21 år. Holdet er placeret i B-rækken i Europa, og der er ambitioner om at rykke op i A-rækken. Det helt store mål er de Paralympiske Lege i Los Angeles 2028.

Udover disse to landshold har Parasport Danmark et talenthold.

Sportens udbredelse
Goalball er en sportsgren, der er udviklet eksklusivt til blinde og stærkt svagsynede sportsudøvere. Der er klubber i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Det er pt. kun klubberne i Aarhus og København, der tilbyder goalballtræning to gange om ugen, hvilket betyder at en del spillere gerne træner i flere klubber. Spillere i københavnsområdet træner også i Malmø.

Planen for 2022 er, at landsholdene mødes 10 gange om året til træningssaml­ing­er over lørdag og søndag. Geografisk vil disse samlinger blive afholdt i Odense eller i Fredericia. Talentholdet vil deltage i disse samlinger.

Udover træningssamlingerne forventer vi, at hvert af de to landshold deltager i 2-3 weekendstævner. Talentholdet deltager i én udenlandsk turnering om året. Disse turneringer afvikles alle i Europa.

Sidst men ikke mindst er der deltagelse i Europamesterskabet og Verdensmesterskabet. Da damerne er i A-rækken og herrerne i B-rækken vil de ikke deltage i de samme mesterskabsturneringer. Mesterskaberne har ofte en varighed af 10 dage.

Om dig
Landsholdene har brug for en træner med erfaring i at få hold til at virke som en enhed. Vi tænker, at du er en rutineret, målrettet og dedikeret træner med rødder i en holdidræt som fx håndbold. Du skal være god til at kommunikere, i denne sammenhæng skal du være stærk og præcis i det talte ord – fagter med arme og ben opfatter goalballspillere ikke.

Vi forventer ikke goalball-erfaring, da vi har tidligere trænere, som gerne vil hjælpe dig ind i vores unikke sport.

Du får

  • Introduktion til en sportsgren og en målgruppe, de færreste får mulighed for at arbejde med.
  • En aflønning, som desværre ikke svarer til din indsats...
  • men en fantastisk mulighed for personlig og sportslig udvikling.

Julen og nytåret er en god tid til at overveje, hvad det kommende år skal bringe. Du er velkommen til at kontakte os - også i denne søde juletid - his du vil høre mere om landstrænerfunktionen og vilkårene for stillingen.

Kontakt
Idrætskonsulent Jens Winther
Mobil: 20 15 44 48
jew@parasport.dk          

Idrætskonsulent Ricky Nielsen
Mobil: 22 22 61 59
rni@parasport.dk

Vi vil gerne se din ansøgning så hurtig som muligt - og senest den 12. januar 2022.