Parasport Danmark logo hvid.png

Internationalt stævne kommer igen til Vejle

Vejle Kommune skal i 2020 være værtsby for det internationale stævne i paradressur på Blue Hors i Randbøldal. De danske dressurryttere er blandt verdens bedste, og stævnet på Blue Hors vil være en vigtig forberedelse til de Paralympiske Lege i Tokyo samme år.

Internationalt stævne kommer igen til Vejle

Når det internationale stævne i paradressur løber af stablen den 13.-15. marts 2020, er det endnu en gang med økonomisk støtte fra Vejle Kommune. Det er nemlig afgørende, at Vejle Kommune holder fast i sin position som Parasportens Hovedstad, mener Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune.

- Kultur og idræt skal være for alle – også når det gælder muligheden for at opleve og deltage i store stævner inden for parasport. Det mener vi i Vejle Kommune, og derfor er jeg enormt glad for, at vi igen i 2020 giver økonomisk støtte til paradressurstævnet på Blue Hors, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Flere vil strømme til Blue Hors

Med stævnet i 2020 er det tredje år i træk, at internationale paradressurryttere kommer til Vejle Kommune og Blue Hors for at dyste om en førsteplads. Og i år forventer Blue Hors, at stævnet vil blive endnu større.

- Vi forventer, at endnu flere vil deltage i stævnet i 2020, da mange af verdens allerbedste paradressurryttere ser stævnet som en oplagt forberedelse til de Paralympiske Lege i Tokyo. Samtidig ligger de danske dressurryttere blandt top fem i verden, så der er dømt god underholdning til alle, der møder op for at opleve stævnet, siger direktør for Blue Hors, Ole Magnus Petersen.

Parasport Danmark er arrangør bag paradressurstævnet sammen med Blue Hors. Og elitesportschef i Parasport Danmark, Michael Mølgaard, glæder sig over Vejle Kommunes fokus af parasporten:

- Et paradressurstævne på hjemmebane er enormt vigtigt for Danmark og med til at fastholde vores position blandt de allerbedste nationer inden for international paradressur. Det giver os mulighed for at kunne stille med hele vort bruttolandshold, hvor vi bl.a. har nye spændende ekvipager til start. Med fire pladser på spil til de Paralympiske Lege, og med mange ryttere i spil til de fire pladser, vil vi med deltagelse af dygtige ryttere fra udlandet blive matchet optimalt og få et godt indtryk hvor vore dygtige ryttere er lige nu, siger Michael Mølgaard, der er elite- og teamchef i Parasport Danmark.

Lokal rideforening hjælper til

Ligesom sidste år bidrager den lokale rideklub Thommysminde, der ligger mellem Jelling og Tørring, med en frivillige hjælpere til stævnet. Og den lokale forankring af det internationale paradressurstævne er, ifølge Dan Arnløv Jørgensen, en af de faktorer, der gør stævnet til en succes.

- Hvis noget skal blive en succes, kræver det, at man har de lokale foreninger og borgere med. I løbet af Parasportens År har vi virkelig formået at vække et stærkt lokalt egagement for parasporten i Vejle Kommune, og det engagement skal vi have til at leve videre også efter 2019, siger Dan Arnløv Jørgensen.


Fakta

Vejle Kommune støtter paradressurstævnet med 125.000 kr. Stævnet finder sted på Blue Hors den 13.-15. marts 2020 og der er gratis entré.
Paradressurstævnet arrangeres af Parasport Danmark og Blue Hors.

Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, tlf. 25 47 35 35
Ole Magnus Petersen, direktør i Blue Hors, tlf. 29 22 88 89
Michael Mølgaard, elite- og teamchef i Parasport Danmark, tlf. 20 82 02 69