Parasport Danmark logo hvid.png

Midtmors Parasport er finalist til Danskernes Idrætspris

Det nystartede idrætstilbud for børn med bevægelseshandicap i Vestjylland har chancen for at vinde hovedpræmien på 100.000 kroner i konkurrencen Danskernes Idrætspris, der uddeles i forbindelse med SPORT 2019 den 4. januar.

12.698 danskere har stemt, og nu er 24 stærke idrætsinitiativer barberet ned til tre finalister, der kæmper om at blive hædret med Danskernes Idrætspris i 2019. Danskernes foretrukne projekter tæller foruden parasport i Midtmors Sportsforening også ’Fodboldlinjen Randers’ og ’Café Klubånd’ i Beder-Mallings Idrætsforening, og det er nu op til DIF’s bestyrelse at finde en vinder.

- Det har været et flot felt af indstillinger, vi har fået fra danskerne. Projekter, der alle rammer ned i, hvad foreningslivet kan, men som også viser, hvordan det kan udvikles. Nu glæder vi os til at vælge en vinder blandt de tre finalister og hylde denne med stor anerkendelse og et flot beløb til videreudvikling af projektet, siger formand i DIF, Niels Nygaard, i en pressemeddelelse.

I Parasport Danmark glæder breddechef Søren Jul Kristensen sig over, at så mange danskere har stemt på Midtmors Parasport.

- Det er et rigtig godt initiativ, der i høj grad er blevet til på baggrund af ihærdige forældre og en idrætsforening, der har været åben for at prøvet noget nyt. Det er rigtig dejligt, at der er nogen, der har drevet og energien til at sætte gang i nye tilbud for mennesker med handicap, og jeg håber, at danskernes opbakning til Midtmors Parasport betyder, at endnu flere foreninger ser muligheder for at gøre noget tilsvarende, siger han.

Sidste år var det håndboldprojektet Lykkeliga for børn og unge med udviklingshæmning, der løb med Danskernes Idrætspris.

Om finalisterne
Fodboldlinjen Randers (Indstillet i Østjylland): En breddelinje for folkeskoleelever fra 5.-9. klasses drenge og piger, som gerne vil spille fodbold, opleve et godt socialt samvær og få læring igennem træning og undervisning. Fodboldlinjen er den største af sin slags i Norden og er et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole. Elever på Fodboldlinjen modtager træning to timer om ugen som morgentræning, inden skoledagen begynder.

Café Klubånd (Indstillet i Østjylland): Over 100 frivillige driver caféen i Beder-Malling Idrætsforening, der fungerer som et moderne forsamlingshus. Her bliver der skabt et fællesskab på tværs idrætsgrene, kultur og alder. Det er drevet af frivillige på tværs af de to kommuner, Beder og Malling, og skaber et unikt fællesskab om idrætten.

Midtmors Parasport (Indstillet i Midt-og Vestjylland): Et nyt tiltag i foreningen Midtmors Sportsforening etableret på foranledning af forældre, der efterlyste et idrætstilbud til deres bevægelseshandicappede børn. Den efterspørgsel imødekom foreningen, og det resulterede i, at der nu er ni børn tilmeldt. Træneren er uddannet fysioterapeut og har været gymnastiktræner i mange år. Der bliver lagt vægt på leg, motorik, bevægelse, boldspil m.m., og forældrene får dannet et vigtigt netværk.

Om Danskernes Idrætspris
DIF, e-Boks og P4 står bag Danskernes Idrætspris. Det er dommerpaneler i otte P4-distrikter, der har udvalgt tre regionale vindere fra hvert distrikt, der blev sendt videre til afstemning. De i alt 24 initiativer er nu blevet skåret ned til tre finalister via en afstemning blandt danskerne. Intet mindre end 12.698 danskere var inde på danskernesidrætspris.dk og stemme på deres favorit til prisen. Vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres til DR’s sportsshow SPORT 2019 den 4. januar 2020 i Jyske Bank Boxen.