Parasport Danmark logo hvid.png

Dansk paradressur-succes ved EM

Landstræner Astrid Gemal troede på sit nye hold i paradressur, og det skulle vise sig, at hun havde helt ret: rytterne red sig ind på bronzepladsen og igen med Tobias som bedste rytter i sin grad.

Dansk paradressur-succes ved EM
Holdet der vandt bronze består af: Caroline Cecilie Nielsen/Davidoff, Tobias Thorning Jørgensen/Jolene Hill, Line Thorning Jørgensen/Don Alivan og Camilla Christensen/Obreja's Sly. Foto: Svend Aage Madsen

Der var forståelig glæde i den danske paradressur-lejr, hvor rytterne de seneste to dage har redet holdkonkurrence ved EM i Rotterdam.

Det var på forhånd ventet, at Holland ville snuppe guldet, og det kom også til at holde stik. Danmark, England og Belgien var i spil til sølv- og bronze. Selvom Astrid Gemal har udtalt, at det er PL i Tokyo om er det endegyldige mål, så havde hun også forventninger til holdet ved EM, og det kom til at holde stik.

Det blev nogle spændende timer på para-stadion. Efter sidste dansker havde været i konkurrence kunne holdet blot vente på de sidste, afgørende ridt fra de Belgiske og Engelske ryttere. Det flaskede sig til sidst for danskerne, der kom ind på bronzepladsen efter Holland og England.

Danmark scorede 216,493 mod Belgiens 216,072, så der var nogle bekymrende minutter undervejs for ryttere, landstræner og holdleder Annette Bruun Jensen, som efterfølgende udtrykte stor tilfredshed med holdet, og man mærker. Som man kan se i denne video på Ridehestens web-tv så fejler stemningen ikke noget i den danske lejr.

Holdet der vandt bronze består af: Caroline Cecilie Nielsen/Davidoff, Tobias Thorning Jørgensen/Jolene Hill, Line Thorning Jørgensen/Don Alivan og Camilla Christensen/Obreja's Sly.