Parasport Danmark logo hvid.png

Film: Jeg hedder Mark

Filmen "Jeg hedder Mark" handler om kørestolsrugby og livsmod og er et portræt af landsholdsspiller i kørestolsrugby Mark Peters.

Jeg hedder Mark.

Da Mark Peters som professionel soldat i Afghanistan trådte på en vejsidebombe, ændrede hans liv sig på et splitsekund. I dag er Mark en af de bedste kørestolsrugbyspillere i verden. Sporten har betydet, at han er blevet en del af et stærkt fællesskab. I dag har han både selvtillid, glæde og plads til at drømme - allermest om at vinde guld på banen.

I filmen ’Jeg hedder Mark – om kørestolsrugby og livsmod’ (længde 4,5 minut) fortæller han historien. Filmen kan ses øverst på denne side og er produceret af fotograf Tine Harden og journalist Hanne Selnæs. Filmen er produceret i samarbejde med Dansk Handicap Forbund.

FOTOUDSTILLING OM DET DANSKE LANDSHOLD I KØRESTOLSRUGBY
’Go Great Danes’ er landsholdets kampråb og navnet på den vandreudstilling, som Tine Harden og Hanne Selnæs også har produceret. Siden 2019 har Tine Harden og Hanne Selnæs med kamera, notesblok og optager fulgt landsholdet i kørestolsrugby og været med på sidelinjen til træningslejre og turneringer i Danmark og i udlandet (EM i Frankrig). Gennem tekst og billeder forsøger udstillingen at indfange det unikke fællesskab på det danske landshold og sportens betydning for de 12 spillere og deres liv. Fotoudstillingen er blevet til med støtte fra Elsass Fonden og Vejle Kommunes Parasportsråd.

Op til og under verdensmesterskaberne i kørestolsrugby i Vejle efteråret 2022 kan udstillingen opleves først på Vejle Bibliotek (26.9 – 4.10 2022) og siden i DGI Huset (5.10 – 17.10 2022), hvor VM afholdes.