Parasport Danmark logo hvid.png

DM i rekruttering

DM i rekruttering er et initiativ hos Parasport Danmark, der skal få flere børn og unge med handicap i gang med idræt ude i landets foreninger. Første omgang af konkurrencen blev afsluttet i marts 2020 med Svendborg Basketball Club som vinderen af titlen som danmarksmestre i rekruttering og præmien på 25.000 kr. Følg med på siden her for løbende information om næste runde af DM i rekruttering.

En del af vinderholdet Wild Rabbits, der vandt DM i rekruttering 2020. Foto: Tom Andreasen
En del af vinderholdet Wild Rabbits, der vandt DM i rekruttering 2020. Foto: Tom Andreasen

Hvad er DM i rekruttering? 

Parasport Danmark har målrettet en indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. Derfor blev der for første gang i februar 2019 åbnet op for, at idrætsforeninger kunne ansøge om at deltage i DM i rekruttering 2020. Konkurrencen løb fra den 15. april 2019 til 15. marts 2020 og er dermed afsluttet. Senere på året åbner vi op for tilmelding til DM i rekruttering 2021, og præmissen for at deltage er, at foreningerne skal lave en indsats, som får flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten.

Konkurrencen stiller ingen krav til formen på indsatsen, andet end at det skal være for børn og unge samt have et rekrutteringsperspektiv. Hvorvidt foreningen ønsker at arbejde med en kørselsordning, oprettelse af nye hold, udvikling af eksisterende tilbud eller noget helt fjerde, er op til foreningen selv.

Blandt ansøgerne bliver der udvalgt 10 foreninger til at deltage i konkurrencen ud fra følgende kriterier:

  • Udsigt til at indsatsen bliver permanent foreningen
  • Involvering af samarbejdspartnere (fx én eller flere kommuner, skoler, organisationer el.lign.)
  • Mulighed for at en ny idé kan overføres til andre foreninger

Når vinderen af konkurrencen skal findes, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet. Der vil blive foretaget en facebook-afstemning blandt de 10 deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udpeger en jury den endelige vinder af konkurrencen og de 25.000 kroner.

I kataloget til højre finder du information og inspiration fra de ti initiativer, som blev udvalgt til første omgang DM i rekruttering. Her kan du læse om alt fra Viborg-Sorgenfri Tennisklubs 'Team FRED', til KIFU's brobygningsprojekt til almenidrætten og om vinderens, Svendborg Basketball Club, danse- og cheerleaderhold for børn med særlige behov.

Kataloget kan downloades i Word-format her. 

 

Svendborg Basketball Club løb med sejren i 2020

Første omgang af DM i rekruttering er nu blevet afholdt, og det blev i sidste ende Svendborg Basketball Club der vandt med deres 'Wild Rabbits'-initiativer. Svendborg Basketball Club deltog i konkurrencen med et mål om at udvide basketholdet Wild Rabbits – for børn med særlige behov – med et dansehold, som skal fungere som cheerleaders for deres baskethold. Til sammen har holdene nu 18 medlemmer med særlige behov.

Efter en online-afstemning gik tre finalister videre til finalerunden – ud over Svendborg-klubben var det Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede og Virum-Sorgenfri Tennisklub. En jury bestående af medlemmer fra Parasport Danmarks Breddeudvalg vurderede initiativerne, og det blev Svendborg Basketball Clubs initiativ, der imponerede juryen allermest. Juryen lagde særlig vægt på, at klubben formåede at inkludere deres nye medlemmer i hele foreningen:

– Valget faldt til sidst på Svendborg Basketball Club. Her har man over en bred kam i klubben arbejdet for, at dette skulle lykkes. Det er fantastisk, at børnene bliver inddraget i rigtig mange af klubbens aktiviteter, og at klubben også rækker ud og samarbejder med andre lokale ressourcer, lød det fra Lene van der Keur, der er formand for Parasport Danmarks Breddeudvalg.

Du kan læse mere om klubbens reaktion på titlen som danmarksmestre i rekruttering her. 

Svendborg Basketball Club modtager prisen som vindere af DM i rekruttering 2020 og 25.000 kroner.
Svendborg Basketball Club modtager prisen som vindere af DM i rekruttering 2020.
Træning med Wild Rabbits basketball-holdet.
Træning med Wild Rabbits basketball-holdet.


Skal din klub være danmarksmestre i rekruttering? 

Efter et veloverstået første DM i rekruttering med en masse inspirerende initiativer og en glad vinder-klub, kigges der nu mod fremtiden og næste omgang af DM i rekruttering. Der er allerede nu planer om at afholde konkurrencen igen i starten af 2021. Hvis du synes, at det lyder som noget for din klub, så kan du følge med på siden her, som løbende vil blive opdateret med information om næste DM. 

I kataloget til højre kan du finde inspiration, gode råd og opmærksomhedspunkter fra de ti klubber, som deltog ved DM i rekruttering i 2020.

Vil du vide mere? 
Hvis du er interesseret i at vide mere om næste omgang af DM i rekruttering, så kan du kontakte idrætskonsulent i Parasport Danmark, Line Damkjær Kruse, her:
Mail: ldk@parasport.dk
Tlf.: 51 28 71 35