Parasport Danmark logo hvid.png

DM i medlemsboost

DM i medlemsboost er en konkurrence, der skal få flere børn og unge med handicap eller særlige behov i gang med idræt i foreningslivet. Første omgang blev afsluttet i marts 2020 med Svendborg Basketball Club som vinder af titlen som danmarksmestre i rekruttering og præmien på 25.000 kr.

En del af vinderholdet Wild Rabbits, der vandt DM i rekruttering 2020. Foto: Tom Andreasen
En del af vinderholdet Wild Rabbits, der vandt DM i rekruttering 2020. Foto: Tom Andreasen

Parasport Danmark har målrettet en indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. Det gør vi blandt andet ved DM i medlemsboost (tidligere DM i rekruttering) som er en konkurrence blandt proaktive idrætsforeninger, der gør målrettet indsats for at få flere børn og unge med handicap til at dyrke idræt i deres klub.

Konkurrencen stiller ingen krav til formen på indsatsen, andet end at det skal være for børn og unge samt have et rekrutteringsperspektiv. Hvorvidt idrætsforeningen ønsker at oprette nye hold for medlemmer med handicap, udvikle på eksisterende tilbud for målgruppen, eller noget helt tredje er op til idrætsforeningen selv.

Konkurrencen løber fra den 1. oktober 2022 til den 1. juni 2023, og I kan allerede ansøge om deltage nu. Ansøgningsfristen er den 1. oktober.

Blandt alle ansøgningerne udvælges op til 10 idrætsforeninger til at deltage i DM i medlemsboost. I udvælgelsen lægges der især vægt på potentialet og bæredygtigheden i de beskrevne indsatser.

Deltagerne i DM i medlemsboost kan få støtte og sparring undervejs i processen, og vil blive tilbudt:

  • Kursus i rekruttering/inklusion/træning af mennesker med handicap
  • Tilknytning af idrætskonsulent fra Parasport Danmark med mulighed for løbende sparring
  • Promovering af indsats på sociale medier
  • Træningsbesøg
  • Promoveringskit

Når vinderen af konkurrencen skal findes i maj 2023, får alle mulighed for at sætte sit præg på resultatet. Der vil blive foretaget en afstemning på Facebook blandt de 10 deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udvælger en jury bestående af tre personer fra parasportens verden den endelige vinder ud fra følgende tre kriterier: Antal nye medlemmer, arbejdet med indsatsen og bæredygtighed.

I kataloget til højre finder du information og inspiration fra de ti initiativer, som blev udvalgt til første omgang DM i medlemsboost. Her kan du læse om alt fra Viborg-Sorgenfri Tennisklubs 'Team FRED', til KIFU's brobygningsprojekt til almenidrætten og om vinderens, Svendborg Basketball Club, danse- og cheerleaderhold for børn med særlige behov.

Kataloget kan downloades i Word-format her. 

 

Svendborg Basketball Club løb med sejren i 2020

Første omgang af DM i rekruttering er nu blevet afholdt, og det blev i sidste ende Svendborg Basketball Club der vandt med deres 'Wild Rabbits'-initiativer. Svendborg Basketball Club deltog i konkurrencen med et mål om at udvide basketholdet Wild Rabbits – for børn med særlige behov – med et dansehold, som skal fungere som cheerleaders for deres baskethold. Til sammen har holdene nu 18 medlemmer med særlige behov.

Efter en online-afstemning gik tre finalister videre til finalerunden – ud over Svendborg-klubben var det Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede og Virum-Sorgenfri Tennisklub. En jury bestående af medlemmer fra Parasport Danmarks Breddeudvalg vurderede initiativerne, og det blev Svendborg Basketball Clubs initiativ, der imponerede juryen allermest. Juryen lagde særlig vægt på, at klubben formåede at inkludere deres nye medlemmer i hele foreningen:

– Valget faldt til sidst på Svendborg Basketball Club. Her har man over en bred kam i klubben arbejdet for, at dette skulle lykkes. Det er fantastisk, at børnene bliver inddraget i rigtig mange af klubbens aktiviteter, og at klubben også rækker ud og samarbejder med andre lokale ressourcer, lød det fra Lene van der Keur, der er formand for Parasport Danmarks Breddeudvalg.

Du kan læse mere om klubbens reaktion på titlen som danmarksmestre i rekruttering her. 

Svendborg Basketball Club modtager prisen som vindere af DM i rekruttering 2020 og 25.000 kroner.
Svendborg Basketball Club modtager prisen som vindere af DM i rekruttering 2020.
Træning med Wild Rabbits basketball-holdet.
Træning med Wild Rabbits basketball-holdet.

Vil du vide mere? 
Hvis du er interesseret i at vide mere om næste omgang af DM i rekruttering, så kan du kontakte idrætskonsulent i Parasport Danmark, Line Damkjær Kruse, her:
Mail: ldk@parasport.dk
Tlf.: 51 28 71 35