50 Års Jubilæumslogo 1971 2021 Bredformat Lys

Fortællinger fra Superleder

Mød nogle af de børn, der med hjælp fra Parasport Danmark og en engageret superleder er startet til idræt i en almen forening.

Filip er blevet benamputeret efter en kræftsygdom og er blevet hjulpet i gang med svømning på et almindeligt hold.
Parasport Danmark hjælper børn og unge med nedsat funktion i gang med at dyrke idræt i almene idrætsklubber.
Selma, der har et synshandicap, har fået en Superleder med i vandet, og det betyder, at hun kan følge undervisningen i en almindelig svømmeklub.
Specialskoleelever dyrker bueskydning i en almindelig idrætsforening.

Superledere skal skabe inklusion
Parasport Danmark har lanceret projekt ’Superleder – Sammen om sport’ for hjælpe børn og unge med handicap ind i foreningslivet.

Superleder letter vejen ind i foreningerne
10 børn i alderen 6-17 år fra specialskoler er blevet en del af foreningslivet i Gødvad IF takket være superlederen Anni Rasmussen.

Casper løb tilbage til idrætten
Synshandicappede Casper Bondesen Claville havde droppet idrætten på grund af sit handicap, men Parasportens Dag blev en øjenåbner, og projekt Superleder hjalp ham hurtigt i gang med at dyrke atletik i Odense Gymnastikforening. Her har to unge klubtrænere sørget for, at Casper er blevet godt integreret på løbeholdet.

Mia og holdkammeraterne er SUPERGOLFERE
De unge supergolfere kommer alle fra lokale specialklasser og har vidt forskellige diagnoser, men superleder Richard Andersen har som holdets hjælpetræner, mentor og tovholder banet vejen for, at de er blevet en accepteret og integreret del af Kellers Park Golf Club.

Skydehold for specialeskoler blomstrer i Helle
Et nystartet hold i Helle Skytteforening har tilknyttet en superleder, der fungerer som ekstra ressourceperson og letter vejen ind i foreningslivet for specialskoleelever fra Lykkegårdsskolen i Varde.

Kæmpe håndboldsucces med Randers Freja Kidz
Randers Freja Håndbold har givet børn fra specialskoler og specialklasser mulighed for at gå til håndbold. Hver lørdag er 25- 30 børn og en masse trænere/holdledere samlet i hallen til sjov og udfordrende håndboldtræning.  

Fodboldhold for specialklasser stortrives i Aarhus
Ideen til VSK Aarhus’ specialfodboldhold opstod, fordi to fysioterapeuter gerne ville gøre en forskel for de børn, der ikke passer ind på andre hold. Et samarbejde med VSK Aarhus og Vorrevangskolens specialafdeling har gjort det muligt, og holdet træner nu hver tirsdag både indendørs og udendørs.

Populært E-sportshold for børn med særlige behov
Purhus IF E-sport har formået at tiltrække børn og unge, der ellers ikke deltager i foreningsidrætten. E-sport er mere end bare at spille computer. Fysisk aktivitet og samarbejde indgår i hver træning, så børnene også får sved på panden og oplever at blive en del af et fællesskab.