Parasport Danmark logo hvid.png

Fortællinger fra Superleder

Mød nogle af de børn, der med hjælp fra Parasport Danmark og en engageret superleder er startet til idræt i en almen forening.

Filip er blevet benamputeret efter en kræftsygdom og er blevet hjulpet i gang med svømning på et almindeligt hold.
Parasport Danmark hjælper børn og unge med nedsat funktion i gang med at dyrke idræt i almene idrætsklubber.
Selma, der har et synshandicap, har fået en Superleder med i vandet, og det betyder, at hun kan følge undervisningen i en almindelig svømmeklub.
Specialskoleelever dyrker bueskydning i en almindelig idrætsforening.

Superleder letter vejen ind i foreningerne
10 børn i alderen seks til 17 år er blevet en del af foreningslivet i Gødvad IF. Superleder Anni Rasmusen er en væsentlig årsag til, at det nye gymnastikhold for specialskoleelever på kort tid er blevet en stor succes.

Casper løb tilbage til idrætten
Synshandicappede Casper Bondesen Claville havde droppet idrætten på grund af sit handicap, men Parasportens Dag blev en øjenåbner, og projekt Superleder hjalp ham hurtigt i gang med at dyrke atletik i Odense Gymnastikforening. Her har to unge klubtrænere sørget for, at Casper er blevet godt integreret på løbeholdet.

Superledere skal skabe inklusion
Parasport Danmark har lanceret projekt ’Superleder – Sammen om sport’ for hjælpe børn og unge med handicap ind i foreningslivet. Projektet løber foreløbig til og med 2019.

Skydehold for specialeskoleelever blomstrer i Helle

Et nystartet hold i Helle Skytteforening har tilknyttet en superleder, der fungerer som ekstra ressourceperson og letter vejen ind i foreningslivet for specialskoleelever fra Lykkegårdsskolen i Varde.

Mia og holdkammeraterne er SUPERGOLFERE
De unge supergolfere kommer alle fra lokale specialklasser og har vidt forskellige diagnoser, men superleder Richard Andersen har som holdets hjælpetræner, mentor og tovholder banet vejen for, at de er blevet en accepteret og integreret del af Kellers Park Golf Club.