Parasport Danmark logo hvid.png

Hvad er en sportsskole?

Parasport Danmarks sportsskoler i sommerferien for børn og unge med handicap.

Parasport Danmarks sportsskoler er idræt i dagtimerne fire dage i sommerferien for børn og unge med handicap. Det er masser af idræt, aktiviteter og sjov i fællesskab med andre børn og unge.

Sportsskolerne arrangeres af en eller flere af Parasport Danmarks medlemsforeninger, der allerede har eller ønsker at oprette idrætstilbud for målgruppen.

Sportsskolerne er kendetegnet ved stor rummelighed over for deltagernes forskelligheder – der er plads til alle. Formålet med sportsskolerne er at give deltagerne en masse gode oplevelser i deres sommerferie.

Hvem kan deltage?
Børn og unge i skolealderen 6-17 år med handicap (f.eks. fysisk handicap, udviklingshandicap, synshandicap, autisme eller ADHD). På enkelte sportsskoler er det også muligt at deltage, hvis man er ældre.

Deltagere med personligt hjælperbehov skal have egen hjælper med. Hjælpere deltager gratis og opfordres til at deltage i aktiviteterne.

Idrætterne
Der er flere idrætter at vælge mellem på sportsskolerne. Det kan f.eks. være fodbold, atletik, kørestolsidræt, svømning, gymnastik og el-hockey.

Find din lokale sportsskole for at se hvilke idrætter, der er mulighed for der.

Forplejning
Deltagerne skal som udgangspunkt selv medbringe forplejning, men nogle sportsskoler tilbyder tilkøb af frokostordning.

Deltagergebyr
Det koster 500 kroner at deltage på en sportsskole. Alle deltagere modtager sportsskolepakken, der består af en t-shirt, drikkedunk, sportsskolediplom og medalje.

Se mere information om din sportsskole under ”Find din sportsskole”