Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

 

 

Parasport

Parasport er Parasport Danmarks medlemsblad. Det udkommer 4 gange årligt.

Med Parasport får du nyheder, debat og baggrund fra handicapidrættens mangfoldige verden.

Ønsker du at modtage Parasport, sende en email med dit navn, adresse, post nr. abonnement@parasport.dk. Parasport er gratis for Parasport Danmarks medlemmer.

 

Artikelideer, debatindlæg mv. sendes til:

Redaktør Kristian Bang Larsen
Tlf. 21 45 06 47
E-mail: kla@parasport.dkParasport nr. 2 / 2012

Unge i front
Når børn og unge starter med at gå til idræt, sker det sammen med skolekammerater, venner og nabobørn i den lokale idrætsklub.  Dette sker næsten af sig selv og er ikke afhængigt af rekrutteringsindsats fra idrætsforbund og klubber.
Læs mere

PL i London: Tilbage til udgangspunktet

Når de 4.200 paralympiske atleter den 29. august marcherer ind på det olympiske stadion under den storslåede åbningsceremoni, kan de lade sig hylde med en vis nostalgi. Til sommer vender De Paralympiske Lege nemlig tilbage til, hvor det hele startede.
Læs mere

PL-kollektionen skaber fællesskabsfølelse
PL er verdens største sportsbegivenhed for handicappede. Viljestyrke, kampånd og træning, træning, træning er grunden til, at op mod 25-30 danske atleter med handicap forventes at kvalificere sig til dette års PL i London i august.
Læs mere

Det afgørende samarbejde

Mikael Krarup Andersen er blind, én af Danmarks bedste løbere og i bruttotruppen til De Paralympiske Lege i London til sommer. Handicapidræt har mødt Mikael i hans hjemby Aarhus til en snak om målsætninger, hans brug af lydskygger samt samarbejdet med løbeguiden Laust Bengtsen.
Læs mere

– If you don’t believe – why show up?

Kuglestøderen Jackie Tony Christiansen er i bruttotruppen til De Paralympiske Lege i London til sommer. Hvis han udtages til Legene, er han som dobbelt forsvarende paralympisk mester en af favoritterne til også denne gang at stå øverst på skamlen. En skade i højre arm og en omstrukturering af klasseinddelingerne har dog gjort chancerne for guld om ikke mindre, så mere udfordrende.
Læs mere

Far og søn til Special Olympics Idrætsfestival i Skjern
Rasmus Olesen spiller badminton i Højbjerg Badmintonklub ved Aarhus. Han var med på Special Olympics Idrætsfestival 2012 i Skjern midt i maj. Med sig havde han sin far, Torben, der var en stor hjælp for både spillere og trænere. For der var mange ting at holde styr på, da klubben tog af sted til stævnet med fem spillere med et udviklingshandicap.
Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2012 i billeder
I weekenden den 11.-13. maj 2012 dannede Skjern og omegn rammerne om DHIF’s fjerde Special Olympics Idrætsfestival for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Der var god stemning og højt humør over alt på golfbaner, atletikstadion, haller og baner.
Læs mere

Danmark debuterer ved Para-EM i badminton

En dansk badmintonspiller deltager for første gang i en para-turnering i badminton, når EM i Dortmund skydes i gang i juni.
Læs mere

Inspirerende ambassadør for EM i paragolf

Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder Europamesterskab i paragolf i de smukke omgivelser på Rø Golfbaner på det østlige Bornholm hos Gudhjem Golfklub. Det bliver et mesterskab med deltagelse fra flere europæiske lande - som ud over Danmark blandt andet tæller Spanien, Sverige, Frankrig, Tyskland, Storbritanien, Holland og Norge.
Læs mere

Kvindeligt golfhåb
Skjoldenæsholm-spilleren Mette Wegge Lynggaard er godt på vej til at spille sig ind på en eliteplads i paragolf. Hun træner intensivt mod europamesterskabet, der afholdes på Bornholm til september.
Læs mere

Halliwick is Magic
Halliwick-konceptet er en undervisningsmetode, der har som mål at lære børn og voksne med funktionsnedsættelse at svømme og kunne klare sig selv i vandet – uden hjælp og hjælpemidler. Halliwick-svømmeklubben HASA i Aarhus fortæller her om konceptet.
Læs mere

Det er nu, hvis det skal være

Ulrik Nyvold er Danmarks bedste bud på en alpin deltager ved De Paralympiske Vinterlege i Sochi, Rusland, i 2014. Mens foråret så småt begyndte at gøre sit indtog herhjemme, afsluttede han i april sin sæson i sitski i de schweiziske alper. Sæsonmålet blev ikke helt opfyldt, men niveauet er forbedret markant og lover godt for næste sæson, hvor målet om PL-kvalifikation skal indfries for danskeren, der sideløbende med sin karriere også arbejder for at inspirere andre med handicap til at stå på ski.
Læs mere

Fem danske rekorder ved Danish open i svømning
Ved Danish Open i Bellahøj fra den 22. til den 25. marts blev der sat fem danske rekorder af tre af DHIF’s landsholdssvømmere. Ud over at være et kvalifikationsstævne til de Olympiske Lege, bød stævnet også på de danske mesterskaber for svømmere med et handicap i 50 og 100 m fri svømning.
Læs mere

Træner for handicappede børn og unge får Lillebror Prisen

Børnehjælpsdagens traditionsrige Lillebror Pris blev uddelt i april måned. Den unge fodboldtræner Niklas Matthiassen modtog prisen for sin indsats i BHIC – en fodboldklub i Ballerup for børn og unge med fysiske og psykiske handicap.
Læs mere

Frivillighed og Børn og Unge-satsning på DHIF’s repræsentantskabsmøde
DHIF afholdt repræsentantskabsmøde lørdag den 21. april i Idrættens Hus. På programmet var blandt andet nye initiativer i forhold til frivillighed og børn- og unge-området.
Læs mere

Villy Villadsen fik DHIF’s Ildsjælepris 2012
DHIF’s Ildsjælepris 2012 blev uddelt på DHIF’s repræsentantskabsmøde lørdag den 21. april og gik til Villy Villadsen fra Skive Handicap Idræts Forening. Han modtog prisen og den dertilhørende check på kr. 5000 for sit store arbejde med klubbens el-hockeyspillere.
Læs mere

To garvede takker af
Den 31. maj stoppede Yvonne Johansen og Birgit Wagner i DHIF’s sekretariat efter henholdsvis 30 og 31 års lang og tro tjeneste. De to vellidte og engagerede kollegaer går nu på efterløn, og Handicapidræt har taget en snak med Yvonne og Birgit om følelsen af at stoppe, udviklingen i DHIF samt hvad tiden nu skal bruges på.
Læs mere

Jeg sætter altid mennesket før handicappet

Læs mere

 

Henvendelser vedr. indlæg i bladet:

Redaktør, Kristian Bang Larsen
tlf. 21 45 06 47
e-mail: kbl@redaktionen.dk 

Abonnement:

Marianne Holten-Jensen
tlf. 51 59 72 81
e-mail: mariannne.holten.jensen@parasport.dk


Det er gratis at modtage Parasport hvis du er medlem af en forening under Parasport Danmark. For ikke-medlemmer koster et årsabonnement 250 kr., inkl. porto.  
Associerede medlemsforeninger kan gratis få tilsendt ti eksemplarer af hvert nummer.


Henvendelser vedr. annoncer:

FL Reklame, tlf. 70 22 18 70

 
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster