Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

15-årige Ida Tidselholdt Bach Nielsen har stor glæde af at gå på Idrætsforeningen Espelunden (IFEL) & Rødovre Tennisklubs hold for børn med særlige behov. Foto: Thomas Sjørup
15-årige Ida Tidselholdt Bach Nielsen har stor glæde af at gå på Idrætsforeningen Espelunden (IFEL) & Rødovre Tennisklubs hold for børn med særlige behov. Foto: Thomas Sjørup
 

Vildt vokseværk

Opdateret d. 04-10-2017

Af Kristian Bang Larsen

Brobyggerforeningen Espelunden har på lidt over et år oprettet 11 nye idrætstilbud for børn med handicap. Hemmeligheden er et stærkt samarbejde med almenklubber.  

 

Idrætsforeningen Espelunden, i daglig tale IFEL, er Danmarks hurtigst voksende parasport-klub. På lidt over et år har Rødovre klubben oprettet 11 nye idrætstilbud i Rødovre og omegn for børn og unge med handicap - seks i efteråret 2016, og fem her i efteråret 2017. Alle i samarbejde med partnerklubber i almenidrætten.  

 

- Vi vil gerne bygge bro til idrætssamfundet, så børn med særlige behov, kan dyrke sport og blive en del af en klub, fortæller Trine Ravn, der var med til etablere Idrætsforeningen i 2014, så hendes dengang 10-årige søn, der har Downs Syndrom, kunne gå til karate.

 

Det foregik det første år i en skole-gymnastiksal, men da man fik mulighed for at træne i Rødovre Karateskole, blev det klart for Trine Ravn og de andre forældre, at samarbejde med almen-klubber var det eneste rigtige.

 

- At karatetræneren stod i gymnastiksalen på Skovmoseskolen var ikke fedt. Så stod vi forældre på sidelinjen og synes han gik for hårdt til børnene. Det kom til handle om pædagogiske principper i stedet for karate, og børnene kunne ikke se forskel på, om det var et skoletilbud eller om de gik til idræt. Så det var fantastisk at komme ud i en klub. Der så vi, hvad det gjorde ved børnene, og så fik vi mod på at føre drømmen om at lave partnerskaber ud i livet, fortæller Trine Ravn.

 

Så en dag i efteråret 2016 skrev hun en ansøgning til en offentlig satspulje øremærket til inklusion af børn med handicap i foreningslivet.  

Klubben fik 1,3 millioner kroner. Over 3 år.

 

Satspuljemidlerne har virket som supergødning. Trine Ravn er blevet ansat 25 timer om ugen i IFEL, idrætstilbuddene er knopskudt ud af klubben i rekordfart. Nu kan børn med særlige behov i Rødovre og omegn gå til blandt andet håndbold, skydning, tennis, trampolin og parkour.

 

Læs den fulde artikel om Idrætsforeningen Espelunden i det nye nummer af Parasport ved at klikke her.

 

Læs også artiklerne:

  • Hvor svært kan det være? Parasport Danmarks nye kampagne skal gøre det endnu nemmere for mennesker med handicap at komme i gang med at dyrke idræt.
  • Sej pige i vild sport. Sofie Skoubo troede ikke at hendes handicap tillod hende at dyrke en vild sport. Nu er hun på landsholdet i kørestolsrugby.
  • EM-debutant nappede to medaljer. For 17-årige Tobias Thorning Jørgensen blev EM i paradressur et stort triumftog.

Parasport kan læses online ved at klikke her.

 

Parasport kan læses direkte på parasport.dk (egnet til højtlæsningsfunktion) ved at klikke her.

 

Den trykte udgave af medlemsbladet Parasport er gratis for medlemmer af foreninger under Parasport Danmark. Skriv til abonnement@parasport.dk hvis du vil abonnere.


Seneste Nyheder

Paracykling: Gode danske resultater ved World Cup
EM i parasvømning: Dansk bronze i holdkap afslutter flot mesterskab
De danske pararyttere finpudser formen inden VM
Ambitiøse danske forventninger til EM i para-atletik
Paracykling: Fornem fjerdeplads til Michael Jørgensen ved World Cup
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasportens Dag 2018

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster