Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Mark Peters prøver dead-slide. Foto: Brian Mouridsen
Mark Peters prøver dead-slide. Foto: Brian Mouridsen
 

Udfordrende afslutning på Adventurecamp 2012

Opdateret d. 21-08-2012

Af Marie Christine Tanggaard
mct@dhif.dk

DIF Soldaterprojekts Adventurecamp 2012 for skadede soldater blev på flotteste vis afsluttet ved Opalsøen på Bornholm i høj sol og lummer varme. Deltagernes mod og styrke blev sat på prøve i både rappelling, udspring og dead-slide.


Campen på Bornholm blev en succes ud over alt forventning og bød på mange udfordringer og oplevelser for de skadede soldater og deres pårørende. Førstedagen bød på para-duatlondag med 500m svømning og 15km cykling. De efterfølgende dage bød på Pilates, et 20 km langt nat-orienteringsløb gennem Almindingen og til sidst en udfordrende dag ved Opalsøen.

 

-Alle aktiviteter blev gennemført med stor iver og smil på læberne. Det har været udfordrende for gruppen, men specielt den sidste dag ved Opalsøen flyttede grænser hos den enkelte, fortæller idrætskonsulent Rune Oland.

 

Deltager Kasper Thomsen gennemførte duatlon men var træt efter for første gang at have svømmet så langt uden ben. Da han skulle kaste sig ud i den endnu vildere aktivitet, udspring, ved Opalsøen, fik han lidt nerver på.

 

-Da jeg sad på kanten, var jeg sgu lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle lande på benstumperne, tage proteser på eller lade mig falde ud i et hovedspring, siger den dobbeltben-amputeret Kasper Thomsen om det udfordrende 8m klippeudspring.

 

Adventuretanken i flere former

Spørger man deltagere og undervisere, har campen hele vejen igennem været yderst vellykket. Campen blev gennemført med adventure-tanken ud i alle aspekter. Fx lavede de tre bandagister fra Sahva og Össur to nye ben til en af soldaterne ude i den fri natur.

 

-Alle har rykket deres grænser, og nogen har fundet den sport, de skal satse på i fremtiden, men vigtigst af alt så er gruppen blevet langt bedre sammentømret. Alle har hygget sig, og erfaringer er blevet delt. Det har været et virkeligt stor plus for advneturecampen, at der har været så mange kompetente ressourcepersoner samlet, siger Rune Oland.

 

Han pointerer, at samarbejdet med Den Kongelige Ballet omkring pilates-delen, fysioterapeuterne på Rigshospitalet og bandagisterne helt sikkert er noget, der skal tænkes ind som en fast del af den rehabilitering af de skadede soldater, der måtte komme i fremtiden.

 

- Campen var ikke en gang afsluttet, før flere spurgte, om noget lignende ikke skulle rrangeres næste år – det tager jeg som et tegn på, at campen har været en stor succes, afslutter Rune Oland.

 

Hvem står bag?

Campen er planlagt af DIF Soldaterprojekt – et idrætsprojekt for fysisk skadede soldater og er desuden økonomisk støttet af SSOP, Familienetværket, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Brødrene Hartmanns Fond, De Blå Baretter og Salomon. Campen arrangeres i tæt samarbejde Nature Event Bornholm og Gudhjem Søpark. Der skal lyde en stor tak til alle de som støttede med såvel kompetencer som økonomi, uden dem havde det ikke kunnet lade sig gøre.

 

Fakta om DIF Soldaterprojekt

Udviklingsprojektet DIF Soldaterprojekt løber i en knap 3-årig projektperiode fra 1. april 2011 til 31. december 2013. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har bevilget 1,8 millioner kroner til projektet, og påtager sig dermed et ansvar for at hjælpe de soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner. Projektet, der skal udvikle idrætstilbud til de sårede soldater, finder sted i et samarbejde mellem Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), der deles om resten af udgifterne til det 2,5 millioner kroner dyre projekt.


Seneste Nyheder

De danske pararyttere finpudser formen inden VM
Ambitiøse danske forventninger til EM i para-atletik
Paracykling: Fornem fjerdeplads til Michael Jørgensen ved World Cup
89 danske atleter udtaget til Special Olympics World Summer Games
Danskere markerede sig ved paragolfturnering i Tyskland
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasportens Dag 2018

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster