Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Peter Rosenmeier, der vandt VM-guld i 2018, er blandt de fem stærke kandidater til Pressalits Keep Living-pris, der gives til Årets Para-atlet i 2018. Foto: Parasport Danmark
Peter Rosenmeier, der vandt VM-guld i 2018, er blandt de fem stærke kandidater til Pressalits Keep Living-pris, der gives til Årets Para-atlet i 2018. Foto: Parasport Danmark
 

Stærkt felt kæmper om at blive Årets Para-atlet i 2018

Opdateret d. 14-01-2019

Parasport Danmark og Vejle Kommune inviterer til pressemøde onsdag den 23. januar kl. 14.00 i DGI Huset i Vejle. På programmet er kåringen af Årets Para-atlet, der modtager Pressalits Keep Living-pris, samt lanceringen af Parasportens år 2019 i Vejle.

 

2018 har været et succesfuldt år for de danske para-atleter, der har sat deres tydelige aftryk på den internationale sportsverden og sikret sig 19 EM- og VM-medaljer. De fem nominerede til titlen som årets para-atlet har i årets løb markeret sig som nogle af verdens absolut bedste i deres respektive sportsgrene, og alle sætter i 2019 for alvor fokus på kvalifikationen til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.
 

De fem nominerede til titlen er:

Peter Rosenmeier, parabordtennis - IH Aalborg (bor i Malmø)
Rutinerede Rosenmeier fik ved VM i oktober i Slovenien bevist, at han p.t. er verdens bedste i sin klasse. Trods et maveonde fik han sat sin evige rival og den forsvarende verdensmester Alvaro Valera fra Spanien på plads med overbevisende 3-0 i sæt, og han vandt dermed karrierens anden VM-titel - og fik taget revanche for en lidt skuffende 2017-sæson. Dermed er han godt på vej mod sit store mål; nemlig at være verdensmester, paralympisk mester og europamester på én gang.

 

Daniel Wagner, para-atletik - Vejle IF (bor i Aarhus)
Benamputerede Daniel Wagner satte alle konkurrenterne til vægs i længdespringskonkurrencen ved EM i Berlin i august med et spring på 6,72 m, der var både mesterskabsrekord og personlig rekord. Han fuldendte triumfen med endnu en guldmedalje på 100 meter.

 

Stinna Tange Kaastrup, paradressur - Hovgaard Rideklub (Fyn) (bor i Silkeborg)
Stinna Tange Kaastrup er tilsyneladende helt ustoppelig. Formkurven har kun gået én vej siden de to sensationelle bronzemedaljer ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016, og ved VM i september i Tryon, North Carolina, blev hun dobbelt verdensmester. Stinna Tange og hendes hest Smarties lagde ud med at vinde guld i det individuelle dressurprogram med 72,735 procent, og nogle dage senere var de om muligt endnu mere overbevisende i küren, hvor guldet kom i hus med en bedømmelse på imponerende 78,947 procent.

 

Sophie Walløe, parabordtennis - Hillerød GI Bordtennis (bor i Søborg)
18-årige Sophie Walløe tog ved VM i oktober endnu et skridt opad på rangstigen i den internationale parabordtennisverden, da hun tog sin første VM-medalje og for første gang formåede at presse verdensetteren Natalia Partyka, der også har deltaget ved OL. Hun førte over flere omgange og tog også et sæt fra polakken, der normalt er i en klasse for sig. Sophies næste mål er at vippe Natalia Partyka af tronen, og det må meget gerne ske ved de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.

 

Cathrine Rosengren, parabadminton - Greve Strands Badmintonklub (bor i Solrød Strand)
Cathrine Rosengren beviste igen i år, at hun uden sammenligning er Europas bedste para-damesinglespiller. At hun endnu ikke har tabt et sæt til en europæisk spiller vidner om hendes suveræne niveau, og alene i 2018 har hun vundet tre internationale turneringer: Danisa Denmark Open, Thailand Open og EM, hvor hun forsvarede sin mesterskabstitel. I Cathrine Rosengren har Danmark et meget lovende kort på hånden, når badminton i 2020 får debut ved de Paralympiske Lege.

 

Parasportens år 2019 - Vejle folder ambitionen ud
Vejle Kommune har en erklæret målsætning om at være parasportens hovedstad i Danmark, og i 2019 skal den ambition for alvor foldes ud, når kommunen dedikerer året til at være Parasportens år. Kommunen er vært for to internationale mesterskaber i hhv. paradressur i marts på dressurcentret Blue Hors ved Randbøldal og EM i kørestolsrugby i DGI Huset i Vejle i starten af august. De to internationale events med parasport på højeste niveau er årets flagskibe, men derudover vil der være en lang række aktiviteter og events for byens lokale idrætsudøvere og borgere i det hele taget.

På pressemødet vil årets aktiviteter blive præsenteret, og viceborgmester samt formand for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen glæder sig til at komme i gang:

- Vi glæder os til at skabe en fest og til at få parasporten ud at leve i byrummet, så borgerne i Vejle kan lære parasporten bedre at kende, blive fascineret og selvfølgelig hjælpe de danske atleter ved at skabe en fantastisk kulisse. Og så glæder vi os til at være værter for to store internationale events med parasport på højeste niveau og give de deltagende atleter og lande en fantastisk oplevelse i Vejle - det bliver både fascinerende og imponerende at være tilskuer til, siger Dan Arnløv Jørgensen, 1. Viceborgmester og formand for Kultur- og idrætsudvalget.

 

 

Om Pressalits Keep Living-pris
Pressalit A/S tilbyder fleksible køkken- og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne gennem forretningsområdet Pressalit Care, der arbejder for at fjerne begrænsninger og skabe nye muligheder for personer med handicap. Pressalits Keep Living-pris er essensen af dette arbejde - en måde at honorere para-atleter, som gennem deres sport sætter et eksempel og viser, at der findes muligheder, hvor andre måske ikke ser nogle.

 

Ved nomineringerne er der lagt vægt på årets resultater, men også træningsindsats, indstilling og det, at udøveren vurderes at være en god repræsentant for parasporten, har spillet ind.

 

Prisen er blevet uddelt siden 2002, hvor Pressalit blev hovedsponsor for Parasport Danmark, og de ti seneste vindere er:

  • 2017: Daniel Wagner, atletik
  • 2016: Peter Rosenmeier, bordtennis
  • 2015: David Amager, landstræner i ridning
  • 2014: Amalie Vinther, svømning
  • 2013: Landsholdet i kørestolsrugby
  • 2012: Jackie Tony Christiansen, atletik
  • 2011: Kvindelandsholdet i goalball
  • 2010: Landsholdet i ridning
  • 2009: Karina Lauridsen, svømning
  • 2008: Peter Rosenmeier, bordtennisSeneste Nyheder

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser
DIF søger en kommunikationskonsulent med fokus på de Paralympiske Lege
Hvem skal have Ildsjæleprisen 2019?
Organisationer går sammen om at udvikle Videnscenter om handicap
Nyt dansehold for børn og unge i kørestol
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster