Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Peter Rosenmeier og Sophie Walløe er VM-klar. Foto: Niels Christoffersen
Peter Rosenmeier og Sophie Walløe er VM-klar. Foto: Niels Christoffersen
 

Danskere går efter medaljer ved VM i parabordtennis

Opdateret d. 12-10-2018

Peter Rosenmeier og Sophie Walløe vil spille med om topplaceringerne, når verdens bedste bordtennisspillere med et handicap er samlet i Slovenien fra 15.-21. oktober.

 

Den paralympiske mester i parabordtennis, Peter Rosenmeier, har haft en god sæson og går efter guldet i Celje, Slovenien. Tidligere i år er det blandt andet blevet til en turneringssejr i Slovenia Open for Rosenmeier, der mærker større fysisk overskud end tidligere som følge af et nyt træningsprogram med fokus på blandt andet cykling og pilates. Det skal nu veksles til danskerens første VM-titel siden 2010.

 

- Jeg føler mig stærk og velforberedt, og jeg vil ikke være rigtig tilfreds med andet end guld. Men samtidig er der ingen tvivl om, at feltet i år er det klart bedste i min tid i sporten. Jeg kan pege på 3-4 spillere foruden mig selv, der kan tage titlen, så jeg skal være knivskarp fra start til slut, hvis jeg skal vinde, siger Peter Rosenmeier, der er nr. to på verdensranglisten i herrernes klasse 6.

 

Sidste år skuffede Peter Rosenmeier fælt, da han for første gang i karrieren tabte en EM-kvartfinale, og den oplevelse vil han gerne have slettet fra nethinden.

 

- Mentalt var jeg der ikke rigtig sidste år, og det har vi gjort meget for at rette op på. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har masser af store resultater tilbage i mig, og det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne ned og bevise, lyder det fra Peter Rosenmeier.

 

Walløe jagter første VM-medalje

EM 2017 blev til gengæld en positiv oplevelse for Sophie Walløe, klasse 10, der spillede sig sikkert i finalen. Her blev det dog blev til et klart nederlag til verdensetteren Natalia Partyka, og polakken er igen storfavorit ved VM i Slovenien. For 18-årige Walløe, der røg ud af kvartfinalen i sin VM-debut for fire år siden, er målet en medalje.

 

- Jeg har udviklet mig meget siden sidste VM både spillemæssigt og mentalt, så jeg går selvfølgelig efter at lave et bedre resultat. Jeg har bevist, at jeg kan være med i toppen, men jeg ved også, at jeg skal spille op til mit bedste, hvis det skal blive til en medalje, siger Sophie Walløe, der er 4'er på verdensranglisten.

 

VM i parabordtennis er den unge danskers store sæsonmål, og hun har blandt andet forberedt sig med divisionskampe i Sverige.

 

- Jeg føler mig på toppen, og jeg glæder mig til at komme i gang. Det bliver spændende at se, hvor jeg står i forhold til mine konkurrenter, og om vi kan udfordre Partyka, siger Sophie Walløe, der endnu aldrig har slået polakken.

 

Peter Rosenmeier og Sophie Walløe er i aktion første gang ved VM onsdag den 17. oktober, og der er finaler lørdag den 20. oktober.

 

De danske spillere

Peter Rosenmeier

Klasse 6

Alder: 33 år

Bopæl: Malmø

Klub: I.H. Aalborg

Handicap: Arm- og bendefekter

SoMe: www.facebook.com/Rosenmeiertt

 

Sophie Walløe

Klasse 10

Alder: 18 år

Bopæl: Søborg

Klub: Brønshøj

Handicap: Medfødt hofteskred

 

Mere om VM

Parasport Danmarks eliteatleter på Facebook: www.facebook.com/danmarktilpl

Landsholdet i parabordtennis på Facebook: www.facebook.com/ParabordtennisDanmark

Lodtrækning og resultater på VM-hjemmesiden: https://spint2018.com/


Seneste Nyheder

Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
Unge bordtennisbobler indtog BTK Viby
Lisa Kjær Gjessing jagter 5. VM-titel
Special Olympics-atleter har kurs mod Abu Dhabi
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster