Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Jens Frimann i konkurrence.
Jens Frimann i konkurrence.
 

Blandede danske resultater ved World Cup i skydning

Opdateret d. 11-10-2018

Af Jens Winther

Den franske by Châteauroux var i slutningen af september vært for World Shooting Para Sports World Cup, hvor de danske skytter skulle tage de første indledende skridt mod kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo.

 

På et gammelt militært område har det franske skytteforbund opført et spritnyt nationalt træningscenter med ypperlige sportslige og tilgængelige faciliteter, der også kan rumme parasporten.

 

Danmark havde tre skytter med - de to riffelskytter Johnny Andersen og Jens Frimann samt flugtskytten Kim Nyby. For riffelskytterne var der paralympiske kvotepladser på spil, mens flugtskydning ikke er på det paralympiske program.

  

Gode takter trods skidt start

Johnny Andersen fik en skidt start, men skød sig op og præsterede blandt andet i 10 m liggende at skyde den bedste serie af alle på 10 skud, hvor han skød 107,1. Samlet set blev det dog kun til en niendeplads i den indledende runde, og han kom derfor netop ikke blandt de otte finalister. Kun en sejr ville udløse en paralympisk kvoteplads, og den var således ikke inden for rækkevidde.

 

Det bekymrer dog ikke landstræner Jens Møllenberg:
- Det var ærgerligt, at Johnny fik en dårlig start, men det vigtigste for mig er, at han har niveauet og potentialet til at hente en kvoteplads, så vi skal bare hjem og arbejde videre.

 

Jens Frimann forbedrede sin personlige rekord i den fysisk krævende disciplin helmatch, der er 3 x 40 skud i tre forskellige positioner. På en god dag ville Jens kunne skyde sig i finalen, men desværre spillede nerverne ind ved det store internationale stævne, og han måtte trods gode takter nøjes med en samlet 14. plads.

 

Trapskytten Kim Nyby kom som forventet i finalen, hvor han havde en ustabil periode og måtte tage til takke med en femteplads. OL-trap er en flugtskydningsdisciplin med haglgevær og lerduer. Der skydes efter lerduer, der kastes i forskellige retninger, når skytten melder klar.

 

Samlet set stillede Johnny Andersen op i tre discipliner og Jens Frimann i fire discipliner, mens Kim Nyby stillede op i én. Resultaterne kan findes her: https://www.paralympic.org/shooting/live-results - se under 2018 World Shooting Para Sport World Cup Chateauroux.

 

EM er næste udfordring
Næste udfordring for de danske skytter er EM i Beograd den 1.-6. december, hvor Jens Frimann og Johnny Andersen stiller op. Ved EM skydes der kun luftriffel, og der er ikke PL-kvotepladser på spil.


Seneste Nyheder

Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
Unge bordtennisbobler indtog BTK Viby
Lisa Kjær Gjessing jagter 5. VM-titel
Special Olympics-atleter har kurs mod Abu Dhabi
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster