Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

 

Danmark misser podiet ved VM i paradressur

Opdateret d. 21-09-2018

Af Louise Kastrup Lindgaard

Det danske landshold i paradressur må tage til takke med en ærgerlig 4. plads ved VM i USA. Bare 0.05 procent adskilte Danmark fra en plads på podiet og de fire første kvotepladser til PL i Tokyo 2020.

 

Det var neglebidende spændende til sidste rytter red på banen i holdkonkurrencen ved VM i paradressur i Tryon, USA. På det tidspunkt lå det danske hold til at vinde bronze, men den sidste tyske rytter i grad I kunne spænde ben for medaljedrømmen. Inden da havde de fire danske ryttere leveret virkelig gode og solide ridt - flere med personlige rekorder. Desværre var tyskerne bare lige en tand bedre, og efter det sidste rigtig gode ridt af Elke Philipp måtte det danske hold se sig redet af podiet og ned på den utaknemmelige fjerdeplads.

 

- Resultatet er jo det mest ærgerlige i verden. Hvem gider at være nummer fire med 0.05 procent op. Det kan jo ikke komme tættere på, så det er vi da brandærgerlige over. Det er klart, at vi gerne ville have haft den bronzemedalje med os hjem, siger landstræner Astrid Gemal.

 

Hun har dog kun ros til de fire danske ryttere, Susanne Jensby Sunesen, Stinna Tange Kaastrup, Caroline Cecilie Nielsen og Line Munk Madsen, hvor især de sidste to i dag stod for presset på trods af manglende rutine.

 

- Dagens resultat har været rigtig godt. Vi har haft to debuterende ekvipager i ringen, som har skulle tage presset, og det har de gjort over al forventning. De har begge redet helt op til deres bedste med rigtig, rigtig gode ture, lyder det fra Astrid Gemal.

 

Rigtigt højt niveau

Elitechef i Parasport Danmark, Michael Mølgaard, er med på lægterne for at følge rytterne på tætteste hold. Og selvom der selvsagt er skuffelse i den danske lejr ovenpå resultatet, synes han også, at holdet virkelig har leveret i en sport, hvor der i år er blevet skruet op for niveauet.

 

- Lige nu er vi rigtig skuffede. En fjerdeplads er altid træls. Den her måske ekstra, fordi det var så tæt på, siger Michael Mølgaard.

 

- Holdmedaljen betyder jo enormt meget, fordi der er den ekstra bonus, at den udløser fire pladser til PL i Tokyo i 2020 allerede på det her tidspunkt. Men når det så er sagt, så synes jeg, at vi har præsteret rigtig fint. Man må også bare konstatere, at der er rigtigt højt niveau her, så der skal virkelig noget til, hvis man skal være med i toppen. Men vi har vist, at vi kan være med. Der er virkelig noget, der peger fremad, og derfor er jeg heller ikke usikker i forhold til en kvalifikation til Paralympiske Lege, når vi lige får sundet os lidt.

 

Klar til lørdagens finaler

Lørdag er der kür-finaler for alle fire danske ryttere, hvor de skal ride deres frie programmer til musik. Resten af dagen skal derfor bruges til at få evalueret og komme på plads til at kunne præstere igen i morgen.

 

- Vi evaluerer alle ridtene nu og kigger på, hvor vi kan skrue. Jeg mener sådan set ikke, at der skal ændres så meget, for de ligger alle rigtig flot i deres klasser. Hvis de havde fået individuelle medaljer i dag, så havde vi faktisk taget et par stykker. Så vi holder skruen i vandet, og rytterne er sultne nu, så de skal nok give den gas i morgen, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Astrid Gemal.

 

Dagens resultat kan findes her: https://tryon2018.com/eventResults/2018/1587/resultlist_PT-T

 

Lørdagens program er som følger (dansk tid). Der er endnu ikke offentliggjort en startliste, så det er klassens starttidspunkt:

15.30 - Grad IV - Susanne Jensby Sunesen/Que Faire

19.30 - Grad I - Line Munk Madsen/Hønnerups Beebob

21.00 - Grad II - Stinna Tange Kaastrup/Horsebo Smarties

22.30 - Grad III - Caroline Cecilie Nielsen/Davidoff


Seneste Nyheder

Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
Unge bordtennisbobler indtog BTK Viby
Lisa Kjær Gjessing jagter 5. VM-titel
Special Olympics-atleter har kurs mod Abu Dhabi
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster